AmosNews : Redeschiderea Hergheliei Mangalia, prilej de a atrage noi categorii de turisti

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism(ANT), Razvan Filipescu, a participat la evenimentul hipic organizat cu ocazia redeschiderii complexului Hergheliei Mangalia catre publicul larg. Evenimentul se inscrie in actiunile de promovare a potentialului turistic al statiunilor de la malul marii.
"Prelungirea sezonului estival este unul din obiectivele noastre.Turismul de week-end ar trebui corelat cu alte forme de turism : cel de aventura, turismul balnear, turismul cultural si de ce nu, turismul ecvestru.
Felicit autoritatile locale pentru implicarea in acest proiect, si le asigur de toata deschiderea Autoritatii Nationale pentru Turism in scopul identificarii de noi oportunitati de promovare a litoralului romanesc" a declarat presedintele ANT.
Razvan Filipescu a evidentiat rolul pe care il poate avea mediul de afaceri in dezvoltarea zonei de sud a litoralului.
"Rezultatele inregistrate in ultimii ani in nordul litoralului au incurajat investitorii sa se orienteze si spre sudul litoralului.Redeschiderea Hergheliei Mangalia este un bun prilej de a trage noi categorii de turisti, de a creste circulatia turistica in aceasta zona, de a promova sudul litoralului aflat in competitie cu nordul litoralului, dar si cu vecinii nostri de la sud." a adaugat presedintele Razvan Filipescu.
In cadrul evenimentului au avut loc demonstratii hipice de trap si de galop pe hipodrom, un spectacol ecvestru, iar seara s-a incheiat cu un spectacol traditional romanesc.
Din partea autoritatilor centrale au mai participat ministrul Apararii, Mircea Dusa, vicepresedintele ANT , Mirela Matichescu, secretarul de stat in cadrul Ministerului Tineretului si Sportului, Carmen Tocala, iar din partea autoritatilor locale au fost prezenti presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, primarul Constantei, Radu Mazare si primarul Mangaliei, Cristian Radu.