Politisti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor - Politia Sectorului 4, au documentat activitatea infractionala a unei grupari care se ocupa cu infiintarea de firme fantoma in scopul sustragerii de la efectuarea verificarilor fiscale sau vamale si fraudarii bugetului de stat prin derularea de operatiuni comerciale care nu erau inregistrate in contabilitatea acestora.
La data de 26.05.2011, politistii, sub indrumarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, au efectuat 7 perchezitii domiciliare in Bucuresti, de unde au fost ridicate acte de infiintare si functionare, acte contabile si stampile ale mai mutor societati comerciale, fiind indisponibilizate 259 usi de exterior, 77 de usi din lemn pentru interior, 320 de pachete plinta bambus, 1068 de cutii parchet lemn masiv, 60 de cutii feronerie si 128 de cutii parchet lemn masiv.
In urma verificarilor efectuate s-a stabilit faptul ca in luna octombrie 2009, la recomandarea lui P. Robert de 38 de ani, din Bucuresti si a lui S. Claudiu de 30 de ani, din Bucuresti, P. Victor de 43 de ani, din Bucuresti, in schimbul sumei de 500 de lei, a infiintat o societate comerciala cu sediul in sectorul 4, semnand actele de constituire acesteia, cererea de deschidere a unui cont bancar, intreaga documentatie ramanand la S. Claudiu.
In perioada 28.12.2009-28.01.2010, societatea respectiva a efectuat un numar de 17 operatiuni de import de marfuri din China in valoare de 415.986,21 USD, operatiuni comerciale pe care nu le-a inregistrat in contabilitate, in scopul ascunderii sursei impozabile sau taxabile, sediul social fiind declarat fictiv, in scopul sustragerii de la efectuarea verificărilor fiscale sau vamale, prejudiciind in acest mod bugetul de stat cu suma de 499.182 de lei.
In acelasi mod si cu acelasi scop au fost infiintate alte 16 societati comerciale.
Cercetarile sunt continuate de politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor - Politia Sectorului 4, cu S. Claudiu in stare de retinere si P. Robert in stare de libertate, sub aspectul savarsirii infractiunii de participatie improprie la infractiunea de evaziune fiscala si cu P. Victor in stare de libertate, sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.