Ofiteri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor - Politia Sectorului 6 au documentat activitatea reprezentantilor unei societati comerciale care realizeaza venituri la punctele de lucru ale acesteia, fara a le evidentia in documentele financiar contabile, aducand in acest mod prejudicii bugetului de stat.
Cu privire la societatea in cauza s-a stabilit ca aceasta are ca obiect de activitate prestarea de servicii de masaj si videochat. Activitatea societatii se desfasoara la 5 puncte de lucru din sectoarele 1, 2, 3, si 5 ( saloane masaj erotic) si la sediul social din sectorul 3 (studio videochat).
Efectuand verificari cu privire la persoanele asociate in cadrul societatii s-a stabilit ca L. STANCU de 69 de ani si L. SILVIAN de 41 de ani, ambii din Bucuresti, sunt asociati si administratori ai acesteia.
In urma verificarilor si investigatiilor efectuate de ofiterii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor - Politia Sectorului 6 la toate cele 6 locatii in perioada 03.09 - 14.09.2010 privind activitatea societatii, a rezultat faptul ca sumele de bani incasate de la clienti nu au fost inregistrate pe casele de marcat existente. Totodata, din verificari, a rezultat faptul ca reprezentantii societatii detin evidente extracontabile, atat la fiecare punct de lucru in parte, cat si centralizat la adresa unde societatea are declarat sediul social. De asemenea, angajatele societatii tin evidente ale sumelor de bani incasate, acestea fiind platite prin aplicarea unui procent din incasari.
In baza probelor administrate, la data de 07.09.2010, in cauza s-a dispus inceperea urmaririi penale fata de L. Stancu si L. Silvian, sub aspectul savarsirii infractiunii de "evaziune fiscala".
Au fost solicitate si obtinute autorizatii de perchezitie domiciliara de la Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti pentru cele 6 locatii.
In dimineata zilei de 18.09.2010, ofiteri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor - Politia Sectorului 6, ofiteri din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale - Politia Sectorului 6, lucratori din cadrul Sectiilor 20, 21, 22 si 25 Politie si 2 echipaje ale Serviciului Special de Interventie Rapida au descins concomitent la cele 6 locatii, unde au fost efectuate perchezitii domiciliare, ocazie cu care au fost obtinute noi probe privind activitatea celor doi in comiterea infractiunii de evaziune fiscala.
In urma perchezitiilor a rezultat faptul ca intr-o singura noapte, in urma activitatiilor de masaj erotic si videochat, in toate cele 6 puncte de lucru se realizau venituri in medie de 11.000 lei fiind evidentiata legal doar suma de 300 lei (medie). A fost gasita si confiscata doar suma de 6220 lei provenita din incasari. Diferenta de aproximativ 5000 lei nu a fost gasita fiind colectata de un reprezentant al societatii pe parcursul noptii.
Au fost ridicate in vederea stabilirii cu exactitate a prejudiciului creat evidente extracontabile si unitati de calcul ce urmeaza a fi perchezitionate informatic.
Pe parcursul derularii perchezitiilor, au fost identificate un numar de 21 maseuze, 6 persoane ce desfasurau activitati videochat si 5 receptionere, care erau in timpul programului, iar in urma declaratiilor acestora a rezultat faptul ca nu sunt respectate formele de angajare legala si se obtin venituri mult mai mari decat cele declarate.
Cercetarile sunt continuate cu cei doi administratori ai societatii in stare de libertate sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.