Jurnalul National : Record de promovabilitate la evaluarea nationala pentru Capitala. Vezi cate calificative maxime s-au obtinut

Peste 90 la suta dintre elevii bucuresteni care au sustinut evaluarea nationala au obtinut note peste 5, ceea ce reprezinta un record de note de promovare pentru Capitala.
Practic, fata de anul trecut, s-au inregistrat cu 20 la suta mai multe note peste 5 la nivelul Capitalei.
160 dintre elevii bucuresteni care au sustinut evaluarea nationala au obtinut nota 10 la examenul de limba si literatura romana, in timp ce la matematica au fost inregistrate 1286 de note de 10. 87 de elevi bucuresteni au obtinut nota 10 atat la matematica, cat si la romana.
Un numar de 115.730 de absolventi de clasa a VIII-a, reprezentand 77,17% din totalul centralizat pana la ora 16,00, au obtinut note peste 5 la evaluarea nationala, potrivit unui centralizator al Ministerul Educatiei Nationale.
MEN a centralizat aproximativ 90% din totalul rezultatelor obtinute la examenele din cadrul Evaluarii Nationale 2013.
Afisarea rezultatelor s-a realizat in ziua de sambata, 29 iunie, in fiecare centru de examinare, intre orele 15,45 si 16,30, contestatiile urmand a se depune sambata, intre orele 16,00 - 22,00.
Potrivit MEN, subiectele au avut un grad de dificultate mediu, specific examenelor care au ca scop evaluarea competentelor pentru finalul ciclului gimnazial.
"Subiectele si baremele de rezolvare au fost corect redactate si nu au ridicat probleme elevilor si profesorilor evaluatori. In centrele de examinare au fost aplicate toate masurile care s-au impus pentru asigurarea unui examen corect si pentru eliminarea oricarei tentative de frauda. In toate centrele au functionat camerele de supraveghere. Un elev din judetul Timis a fost eliminat pentru tentativa de frauda, la proba de Limba romana", se arata intr-un comunicat de presa al MEN, citat de agerpres.ro.