"Targul acesta a mers binisor! Ne-au cautat oamenii care cunosc produsele noastre. Cei de la Muzeul Taranului Roman selecteaza producatorii. Aici nu intra oricine. Aici se face act de promovare, se urmareste sa apara niste produse adevarate pe piata!", ne-a spus Emil Florescu, unul dintre expozantii targului Piata Taraneasc.
Desi a fostn un ger cumplit, expozantii au fost la inaltime. La fel si vizitatorii, care sunt pasionati de traditia acestor targuri traditionale organizate la MTR.
Emil Florescu participa la toate targurile de produse traditionale organizate in curtea MTR, cu: sase soiuri de magiun de prune din vanata romaneasca, tuleu, stanlei, anaspet, clotuse si arjan, dar si palinca si tuica.
"Fiecare magiun are legaturi stranse cu soiul de prune! Nu exista inca un consum de magiun important! Magiunul face o curatire intestinal. Consumul e modest: vand zece borcane la targ! E un produs care are caracteristici stabilite de Ministerul Agriculturii. Ar trebui ca acest produs sa fie mai des folosit in hrana oamenilor. Am si livezile in sistem bio. Familia mea are 5 ha de livezi in sistem ecologic, la comuna Cuca Arges si la Danicei Valce", ne-a spus Emil Florescu.
Acesta a venit si cu tuica, palinca, dar si fructe ca pere si gutui.
"Tuica ramane produsul specific zonei! Am vandut si pere si gutui, la 3,5 RON/kg", a mai spus Emil Florescu.
La standul sau, un litru de tuica este 20 RON, in timp ce un litru de palinca costa intre 50 - 60 RON (mai veche). Magiunul de prune costa 10 RON borcanul la 350 de grame.