Emil Florescu participa la toate targurile de produse traditionale organizate in curtea MTR, cu: sase soiuri de magiun de prune din vanata romaneasca, tuleu, stanlei, anaspet, clotuse si arjan, dar si palinca si tuica. Il gasiti si in acest week-end la targul din curtea MTR.
Acesta a venit si cu tuica, palinca.
"Tuica ramane produsul specific zonei!", a mai spus Emil Florescu.
La standul sau, un litru de tuica este 20 RON, in timp ce un litru de palinca costa intre 50 - 60 RON (mai veche). Magiunul de prune costa 10 RON borcanul la 350 de grame.
"Magiunul de prune este un produs traditional romanesc, dar se folosesc criterii de evaluare a magiunului care nu sunt asa de bune! Un astfel de criteriu gresit este al vascozitatii si imbratisat de anumiti specialisti. Tratamentul de fierbere trebuie sa fie atat cat sa-i asigure conservarea, ca sa-si pastreze cat mai mult din proprietatile clasice. Multe din calitatile magiunului sunt compromise daca e fiert prea mult. Pentru un pomicultor care face o pomicultura curata, tuica si palinca reprezinta metodele cele mai traditionale de a-i rentabiliza activitatea pomicola. Intrand in competitie cu livezile intensive, cu grad mare de chimizare, sigur ca suntem dezavantajati, mai ales ca nu se face o informare corecta a cetateanului privind fructele din livezile cu grad mare de chimizare", ne-a spus Emil Florescu.
"Aici, la MTR, suntem ca intr-o gospodarie taraneasca: gasesti o tuica, o ie, o masca populara, un cozonac bun de casa", a mai spus Emil Florescu.
Acesta este de parere ca ar trebui sa se legifereze statutul producatorului traditional si al producatorului in agricultura ecologica.