Emil Florescu participa zilele acestea la targul de produse traditionale organizat in curtea MTR cu tuica, palinca, visinata si afinata.La standul sau, un litru de tuica este 20 RON, in timp ce un litru de palinca costa intre 50 - 60 RON (mai veche).
"Produsele traditionale trebuie sa inceapa de la modul in care se lucreaza pamantul, de la respectul fata de natura si tinand cont de modul in care si-au dus existenta oamenii de pe meleagurile respective. Se exclude productia intensiva care implica o chimizare care dauneaza mediului, naturii, cat si oamenilor! De asemenea, utilajele cu care se obtine produsul traditonal trebuie sa fie fara mari deosebiri precum cele folosite dintotdeauna. E incompatibila notiunea de producator traditonal cu utilizarea unor tehnologii mecanizate, care folosesc in fluxul tehnologic diversi ingredienti, coloranti de natura chimica care sa falsifice gustul, aroma, culoarea care ar proveni de la materia prima si care sa pacaleasca gusturile oamenilor. Nu poti sa faci produs traditional utilizand o tehnologie care impune utilizarea inputurilor chimice pentru corectarea calitatii corespunzatoare a materiei prime. Este exclusa utilizarea altor materii prime aduse de pe alte meleaguri. Din nefericire, autoritatea care supravegheaza siguranta produselor alimentare uneori interzice desfacerea unor produse traditionale pe motiv ca acestea ar fi fost obtinute in conditii care nu corespund criteriilor insusite de aceasta autoritate. De fapt, aceste produse traditionale sunt obtinute in conditii cat mai asemanatoare cu cele care au fost obtinute de-a lungul timpului. Nu ar trebui sa ne fie frica de faptul ca, acestea, consumate, ne-ar dauna sanatatii noastre, deoarece de-a lungul timpului au hranit multe generatii de oameni sanatosi si nu au fost inregistrate acolo unde exista o productie intensiva cu grad mare de chimizare. Se aplica o grila gresita de permisivitate a acestor produse pe piata, avand la baza criterii asimetrice. Nu se tine cont de faptul ca aceste produse traditionale au un grad foarte mic de chimizare si sunt verificate ca fiind sanatoase pentru organismul uman", ne-a spus Emil Florescu.