Emil Florescu a participat recent la targul de produse traditionale organizat in curtea MTR, cu: sase soiuri de magiun de prune din vanata romaneasca, tuleu, stanlei, anaspet, clotuse si arjan, dar si palinca si tuica.
"Fiecare magiun are legaturi stranse cu soiul de prune! Nu exista inca un consum de magiun important! Magiunul face o curatire intestinal. Consumul e modest: vand zece borcane la targ! E un produs care are caracteristici stabilite de Ministerul Agriculturii. Ar trebui ca acest produs sa fie mai des folosit in hrana oamenilor. Am si livezile in sistem bio. Familia mea are 5 ha de livezi in sistem ecologic, la comuna Cuca Arges si la Danicei Valce. Targul de la MTR a fost bun, am beneficiat si de publicitate!", ne-a spus Emil Florescu.
Acesta a venit si cu tuica, palinca, dar si fructe ca pere si gutui.
"Tuica ramane produsul specific zonei! Am vandut si pere si gutui, la 3,5 RON/kg", a mai spus Emil Florescu.
La standul sau, un litru de tuica este 20 RON, in timp ce un litru de palinca costa intre 50 - 60 RON (mai veche). Magiunul de prune costa 10 RON borcanul la 350 de grame.
"Preturile ar trebui sa fie mai mari! Pretul e facut de educatia consumatorului care nu e inca constient de riscurile care au un grad mare de chimizare. Ma bazez ca factorii politici si consumatorul vor intelege lucrul acesta. Magiunul meu nu e fiert foarte mult pentru ca il fac traditional", a mai spus Emil Florescu.