Senatoarea Doina Silistru a sustinut o declaratie politica intitulata: Buna pentru Romania. In ce fel?! Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Stimati colegi, pun pe hartie aceste randuri cand deja se stie ca doamna Elena Udrea este arestabila. A mai cazut un mit, spun analistii. Altii au ramas in faza indignarilor pompoase: E posibil asa ceva?!. Putintica rabdare, spun eu, fiindca, in buna traditie hollywoodo-dambovitana, din acest film de actiune, care amesteca deopotriva politicieni, jurnalisti si oameni care apar la televizor, servicii secrete si presupuse spagi de milioane de euro, mai avem destul de vazut.
De cateva zile, la televizor sunt date in bucla declaratii mai vechi de-ale fostului presedinte Traian Basescu. Sunt vorbe spuse atat in campania electorala pentru alegerile prezidentiale, cat si cu ocazia altor evenimente politice. Firul rosu al acestora este, evident, Elena Udrea. In majoritatea luarilor de pozitie exprimate, fostul presedinte incerca sa ne convinga ca Elena Udrea este buna pentru Romania. Profetice cuvinte! Domnul Traian Basescu a avut dreptate. Elena Udrea chiar este buna pentru Romania de azi, desi nu in maniera in care credea creatorul si mentorul ei.
Iata, asa cum aud la televizor si cum reda din memorie internetul, cateva dintre formularile domnului Basescu. Citez:
- Ca un om pe care am crescut-o din punct de vedere politic, va pot garanta ca este un om inteligent, la care nu veti gasi fluctuatii de optiuni, nu veti gasi compromisuri politice. (...) Politica este si o arta a compromisului, la un moment-dat, dar fara sa compromiti principiile, spunea Traian Basescu, si incheia profetic: Am convingerea ca Elena Udrea este buna pentru Romania. Am incheiat citatul.
In ce fel este buna, stimati colegi? Pastrand prezumtia de nevinovatie, pana cand doamna Elena Udrea va avea un raspuns din partea justitiei, este buna pentru ca ne arata putreziciunea si coruptia ultimilor ani. Este buna pentru ca, intr-un mod brutal, Elena Udrea ridica valul de pe reteaua de interese a carei beneficiara - alaturi de multi altii - se presupune ca a fost. Ce principii, ce onestitate, ce valori?
Pentru cativa, Elena Udrea este deja o martira, o Jeanne d'Arc in lupta cu oculta - termenul ii apartine - serviciilor. Nimic mai fals.
Va spun cu sinceritate: mi-ar fi placut ca o femeie sa fie buna pentru Romania. Ca femeie, ma doare ca o alta femeie este atat de dur atacata. Dar, tot ca femeie, nu pot fi de acord cu tacerea de ani de zile a Elenei Udrea. Tacerea, stimati colegi, nu e buna pentru Romania, si nici cel sau cei care o practica in asemenea situatii.