MEDIAFAX: OMAR HAYSSAM a fost PREDAT Politiei Romane. Bogdan Oprea: Este in tara, in arestul Politiei

Omar Hayssam a fost predat Politiei Romane, vineri dimineata, anunta purtatorul de cuvant al sefului statului, Bogdan Oprea, precizand ca nu se pot oferi in acest moment informatii suplimentare si mentionand ca presedintele Basescu multumeste institutiilor si ofiterilor implicati in operatiune. Predarea are loc la 7 ani dupa ce autoritatile constatau ca Hayssam e de negasit, acesta neprezentandu-se la mai multe termene in procesul in care era judecat. O zi mai tarziu, in 20 iulie 2006, Politia cerea emiterea unui mandat de urmarire internationala pe numele lui, iar sefii SRI, SIE si DGIPI demisionau.
Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat ca Omar Hayssam a fost dus in Arestul Politiei Capitalei, precizand ca nu poate da amanunte privind operatiunea de aducere in tara a sirianului si nici de unde a fost adus acesta.
Radu Stroe a spus ca mai multe institutii au fost implicate in operatiunea de aducere a lui Omar Hayssam in tara si acesta este motivul pentru care el nu poate da amanunte legate de acest caz.