Realitatea Din Calarasi : Proiectul unei alte parcari construite in parcare se taraie de pe o zi pe alta. Chiar daca primarul promite o finalizare rapida
Pe 10 septembrie, simultan cu lucrarile parcarii construita in parcarea Primariei au inceput lucrarile la o alta parcare, construita in parcarea de pe str Cornisei. Practic pana pe 23 septembrie 2015 nu s-a facut nimic. Proiectul - spun locatarii din zona - a fost facut din birou, fara sa se iasa pe strada. Astfel, proiectantul a lasat portiuni inguste pentru parcarea din dreptul tomberonului de gunoi si pana la scara 2 a blocului B19. Asa s-a ajuns ca numarul total de locuri construite sa fie mai mic decat cele ocupate dinainte de locatari cu autovehiculele. Locatarii continua:
- Trotuarele nu necesitau sa fie sparte si sa se puna alte borduri in locul celor existente. Trotuarul era bun si a trebuit sa se cumpere borduri poate pentru comisioane. Trotuarul este mai jos cu 10 cm decat soseaua, panta de scurgere a soselei si parcarii laterale fiind catre subsolurile blocurilor, care vor fi inundate prin infiltrarea apei de ploaie stanse pe trotuare, dupa terminarea lucrarilor.
- Proiectantul a fost de multe ori contactat de cetateni, care au mers si in audienta la primar de multe ori - spune un locatar. I-am spus ca proiectul este gresit realizat si ca ar trebui sa ne deserveasca pe noi, locatarii si nu sa fie impotriva noastra. Ni s-a raspuns ca nu mai se poate schimba proiectul, continua acesta nemultumit. Proiectul continua un altul nu vine in folosul nostru. De cate ori sunt meciuri la Sala Polivalenta, din cauza ca aceasta nu are locuri de parcare, spectatorii parcheaza autoturismele pe locurile din fata blocurilor noastre.
- Platesc taxe si impozite pentru autovehicul - si nu pot sa ma bucur de o parcare macar pentru acesta - continua el. In ritmul acesta, primarul va pierde toate voturile noastre, ale celor de pe str. Cornisei - ne spune locatarul nemultumit. Este vorba de vreo 1000 voturi ale noastre, la care se mai adauga si ale prietenilor si familiilor noastre - precizeaza acesta.
La fata locului constatam ca cele reclamate de oameni corespund cu cele din realitate. Fotografiile spun totul. Practic, in 7 luni s-au construit vreo 3 colturi de strada, adica cca.300 metri de parcare in parcarea existenta. Cativa salariati, posibil zilieri fara echipament de protectie se fac ca muncesc atunci cand vad ca sunt fotografiati. Un salariat amesteca betonul manual pe sosea iar undeva departe, alti 2 pun borduri.
- Pare sa fie o afacere cu borduri, mi se spune. Cu 5 salariati nu sunt sanse sa se termine in acest an lucrarea care se taraie cativa metri pe zi. De unde sa se ajunga pana la intersectia cu str Nicolae Titulescu, cum spune primarul. De abia s-a ajuns pana la intersectie cu str. Dorobanti, pana la Cuza Voda este un vis.
- Numai in promisiunile electorale ale primarului lucrarea este ca si terminata - concluzioneaza oamenii cu care discut.