Monitorul de Suceava: La Spitalul de Urgenta Sfantul Ioan cel Nou: Doctorul Raed Arafat inaugureaza astazi noua Unitate de Primiri Urgente -SMURD Suceava (Autoare: Dana HUMOREANU)
Noua Unitate de Primire a Urgentelor (UPU) - SMURD din cadrul Spitalului de Urgenta Sfantul Ioan cel Nou din Suceava este inaugurata, astazi, de conducerea spitalului, a institutiei tutelare - Consiliul Judetean - si de seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta din Romania, dr. Raed Arafat.
Dupa receptia oficiala a investitiei, astazi dupa-amiaza si toata ziua de maine sucevenii sunt invitati de conducerea spitalului sa vina sa vada ce s-a realizat la UPU-SMURD.
- Ii invitam sa vina sa vada rezultatul muncii noastre de un an, sa vada ce s-a facut cu banii lor. Este un proiect pentru comunitate, facut cu bani publici si oamenii trebuie sa vada cum au fost folositi acesti bani, ne-a declarat, ieri, managerul spitalului, Vasile Rimbu.
Cele doua Zile ale Portilor Deschise fac parte din campania declansata de managerul Vasile Rimbu, de promovare a respectului, atat prin atitudinea angajatilor spitalului fata de pacienti, cat si prin cea a pacientilor si familiilor lor fata de actul medical si cei care il acorda.
Transferul activitatii UPU in noul spatiu se va efectua in cursul noptii de miercuri, astfel ca de joi aceasta va fi deschisa urgentelor.
Cei care nu vor ajunge astazi si maine sa vada integral investitia de la spital vor avea posibilitatea sa vizioneze un film de prezentare a UPU, care va rula pe un monitor ce va fi amplasat in sala de asteptare adulti. La UPU - pediatrie pe un monitor similar vor fi desene animate, iar in holul principal al spitalului se vor difuza clipuri de prezentare a sectiilor din spital si a activitatii medicale din acestea.
Mai mentionam ca in Spitalul de Urgenta Suceava accesul in sectii va fi permis numai cu papuci si halat de unica folosinta pentru o pastrare cat mai riguroasa a starii de igiena.
Programul de vizita a pacientilor, in timpul saptamanii, este in intervalul orar 15.00-18.00. Timpul pe care un vizitator il poate petrece in salonul pacientului este stabilit, in principiu, in functie de specificul sectiei. Masura este atat in interesul bolnavului, cat si al apartinatorilor.