NESCAFE a aratat in cadrul unui eveniment inedit, care a avut loc la Sky Bar de pe Calea Dorobantilor, ai carui invitati speciali au fost Chef Florin Dumitrescu ai medicul nutririonist Mihaela Bilic, ca raspunsurile la intrebarile adresate de catre jurnalisti sunt mai simple decat am fi crezut, un rol esential in mentinerea unui stil de viata sanatos avandu-l pastrarea masurii in toate.
NESCAFE este un sustinator al unui stil de viata echilibrat si al alegerilor sanatoase. Astfel, este important pentru noi ca iubitorii de cafea sa stie care este recomandarea noastra pentru prepararea unei cani de cafea solubila 100% naturala, pentru ca ei sa se poata bucura de toate beneficiile pe care ea le ofera, a declarat Ovidiu Tunaru, Country Business Manager Nestle Romania.
In cadrul evenimentului - NESCAFE - Masura in toate, cei doi invitati au oferit o imagine de ansamblu asupra moderatiei, privind-o din perspective diferite si in acelasi timp complementare, demonstrand de ce este esentiala atat din punct de vedere nutritional, al beneficiilor asupra sanatatii, cat si al placerii gustului. Astfel, Chef Florin Dumitrescu a realizat o demonstratie spectaculoasa, pentru toate gusturile, menita sa ilustreze cat de important este sa respectam masura in domeniul culinar.
Gatitul este atat o arta, cat si o stiinta. Presupune atentie la detalii si, de asemenea, respectarea regulilor. Asta pentru ca fiecare pas conteaza in procesul culinar, reflectandu-se in gustul si textura preparatului. Am acceptat provocarea primita de la NESCAFE, pentru ca masura este esentiala pentru a obtine un preparat delicios, fie ca este vorba de o cana de cafea sau de un desert.
"Pentru a demonstra cat de importanta este precizia in bucatarie, am pregatit o crema de mascarpone cu mousse de ciocolata, crumble, sos de cafea si jeleu de cafea in doua moduri diferite - respectiv, urmand pasii din reteta si fara a respecta masurile recomandate. Diferenta dintre cele doua deserturi, in ceea ce priveste gustul si aspectul, a fost cat se poate de evidenta", a declarat Chef Florin Dumitrescu.
Medicul nutritionist Mihaela Bilic a vorbit despre importanta echilibrului pentru sanatatea noastra si cum el poate fi obtinut prin a avea o masura in toate - sport, nutritie sau munca. Ea a explicat ca trebuie sa oferim atentie alimentelor pe care le consumam, deoarece, pentru a functiona in parametrii normali, corpul uman are nevoie de o anumita cantitate de nutrienti.
"Secretul este cat mancam! Toata mancarea este comestibila ca altfel nu am putea sa o mancam! Ma bucur ca cei de la Nescafe au adus in discutie masura. In momentul in care consumam cu masura e ok. Sunt o persoana careia nu ii place sa bea apa, asa ca beau cafea solubila sau macinata. Aztecii spuneau despre cafea ca este hrana zeilor. Cafeaua are peste 400 de substante care se numesc polifenoli si care sunt antioxidanti. Despre cafea am numai lucruri bune de spus! Cafeaua ne poate ajuta si in cura de slabire si poate sa-ti abata gandul de la foame! O cafea cu lapte ne tine de foame timp de trei ore. De asemenea, cafeaua e buna si pentru cei care fac sport. Din punct de vedere al medicului, putem bea si trei cafele pe zi - e ok", a mai precizat dr. nutritionist Mihaela Bilic, in cadrul evenimentului organizat la Sky Bar de pe Calea Dorobantilor.