CAZURI CLINICE 1

D.A.in varsta de 35 ani se prezinta cu senzatie de balonare in epigastru, scaune moi, senzatie de arsura anala, greata, gust amar, saliva groasa, lipicioasa, stare de indispozitie generala. Starea se agraveaza in urma consumului de grasimi,dulciuri si solicitari prin stari emotionale negative. Limba este rosie cu depozit galbui, pulsul este rapid. Diagnosticul de colon iritabil ,in MTC (medicina traditionala chineza) devine Sindrom de Umiditate-Caldura in Splina
Tratamentul prin acupunctura a urmarit scaderea caldurii, eliminarea umiditatii si armonizarea organelor digestive. Puncte folosite (E36,GI11,RP6,E37,E39).
Dupa 15 sedinte pacienta s-a echilibrat, starile de rau incetand treptat.
L.T. in varsta de 56 de ani diagnosticat cu Sindrom Parkinsonian prezenta debut rigiditate si tremuraturi , incetinirea miscarilor voluntare, senzatie de opresiune in cutia toracica, greutate in membre, constipatie, dureri de cap, gura uscata, limba de culoare rosie, cu depozit galben si gros, puls rapid. Tratamentul a fost prin homeopatie (remediul Alumina) combinat cu acupunctura (Sdr.de flegma-caldura cu Sdr de Vant). Puncte folosite ( VG20,VG14,VB20,GI4,F3,TR5, Taiyang). A urmat 20 de sedinte starea lui imbunatatindu-se semnificativ. Intre seriile de sedinte de acupunctura a facut 20 sedinte de reflexoterapie.
B.H. in varsta de 27 de ani diagnosticat cu tulburare anxios-depresiva in urma unor solicitari afectiv-emotionale si profesionale, prezinta stare de anxietate asociata cu semne de labilitate emotionala ce se agraveaza la efort psihic, insomnie, palpitatii, transpiratii spontane, oboseala. Tratamentul prin acupunctura a urmarit restabilirea Qi inimii si armonizarea functiilor psihice. Puncte folosite (E36,C7,IG3,VC4). Dupa 10 sedinte starea pacientului s-a ameliorat foarte mult.
Starea de sanatate se obtine atunci cand energiile in organism circula hranindu-se unele pe altele, mintea este linistita si spiritul impacat, iar trupul este armonios si fara dureri.
Dr.Iuliana Avadanei
- Medicina generala
- Competente acupunctura (Societatea Romana Acupunctura)
- Competenta homeopatie (Societatea Romana de Homeopatie)
(articol aparut in revista Saptamana Medicala)
Sursa: www.medireflex.ro