Dorica si Tiberiu Dan au deschis Centrul de boli rare NoRo din Zalau pentru a ajuta copiii care sufera. Oana, fiica lor in varsta de 30 de ani, sufera de sindromul Prader-Willi de la 18 ani.
Dorica si Tiberiu Dan sunt doi oameni inimosi pe care i-am cunoscut la Scoala de boli rare Noro, din Zalau. Acestia au decis sa deschisa acest centru si pentru ca fiica lor, Oana, in varsta acum de 30 de ani a fost diagnosticata la 18 ani cu o boala rara, sindromul Prader-Willi.
"Boala fiicei mele, Oana, a fost motivul principal pentru care am decis sa deschid, in primul rand, Centrul de boli rare NoRo din Zalau", ne-a spus Dorica Dan, coordonator al Centrului de boli rare NoRo din Zalau. "Investitia initiala in Centrul NoRo a fost de 1.120.000 de euro (constructie si dotare) si, pana acum, a ajuns la 2.000.000 de euro (prin Programul Norvegina - Grantul Elvetian de Cooperare si 80.000 de euro de la Ministerul Sanatatii, plus autorizatiile locale pentru functionare", ne-a spus Dorica Dan, in exclusivitate pentru www.estiri.ro.
"Oana este bine acum, in sensul ca-si mentine mobilitatea. La 18 ani, i s-a pus diagnosticul si acum o incurajam cu multa dragoste si o tratam ca pe un om normal. Lucreaza acum la Centrul NoRo, unde se documenteaza in bolile rare. face terapii diverse: trei ore si jumatate de kinetoterapie zilnic", ne-a spus Alex, fratele Oanei, implicat si el in activitatile de la Centrul NoRo.