expunere.com informeaza: FORTA SUPRAOMENEASCA! Un BARBAT ORB si prietenul sau fara maini au plantat 10.000 de copaci! (Posted By: Lazareanu Razvan)
Doi chinezi ofera o lectie de viata emotionanta. Din 2001 cei doi sunt de nedespartit si au format o echipa pentru a impaduri o zona de pe malul unui rau. Jia Haixia si Jia Wenqi se completeaza:
- Eu sunt mainile lui. El este ochii mei. Suntem mereu niste buni parteneri, spune Haixia.
Ambii au 53 de ani, iar vietile lor nu au fost deloc usoare. Haixia a ramas orb de ochiul stang inca din copilarie, pentru ca s-a nascut cu cataracta congenitala. Orbirea totala a aparut in anul 2000, in urma unui accident de munca. De cealalta parte, prietenul sau Wenqi si-a pierdut bratele la trei ani, tot intr-un accident, potrivit Daily Mail si preluat de obiectiv.info. Hotarati sa transforme o zona anosta si pustie intr-o regiune verde, de care se pot bucura si generatiile viitoare, cei doi prieteni au inchiriat de la Guvern o suprafata de 3 hectare, pe malul unui rau. Ei nu au fost nevoiti sa plateasca chirie Guvernului deoarece traiau in conditii grele.
Cum arata o zi din viata celor doi prieteni?
Haixia si Wenqi isi incep ziua de lucru la ora 7 dimineata. Cei doi ajung la lotul de pamant destul de dificil, deoarece Haixia trebuie ghidat de prietenul sau. Partea cea mai grea vine in momentul in care trebuie recoltati butasii manual, pentru ca nu isi permit sa cumpere puieti. Haixia colecteaza butasii, sapa gropile si ii planteaza, actiuni pe care le realizeaza ghidat de prietenul sau. Wenqi uda puietii, folosindu-si picioarele. Desi tot acest proces se desfasoara foarte incet, ei nu se dau batuti si spun ca vor continua sa planteze copaci.
- Suntem pe picioarele noastre, reusim sa supravietuim si lasam ceva generatiilor viitoare, spun cei doi.

Articol relatat de internet-bun.info