adevarul.ro gazduieste un articol scris de Ciprian Necula, care se recomanda pe internet ca fiind rom si antropolog. Reproducem in continuare articolul, care este o mistificare, deoarece DOCUMENTUL NU ATESTA CEEA CE AFIRMA AUTORUL. Adica, autoproclamatul rege Cioaba nu a fost recunoscut oficial in 1992 de nici o institutie a Romaniei. Este pur si simplu o foaie de hartie scrisa si semnata de Ion Cioaba, cel (auto)proclamat rege, si plimbata pe la diverse ONG-uri si registraturi.
Cioaba se angaja sa fie singurul reprezentant al romilor. Hartia a fost dusa probabil de un curier pe la registraturile acelor ONG-uri si institutii, unde niste functionari de la ghiseul de la poarta au semnat de primire si au aplicat stampila la insistenta curierului. Nimic mai mult.

Iata in continuare articolul din Adevarul :

'Ciprian Necula : Documentul care atesta ca Ion Cioaba era agreat ca fiind unicul reprezentant al romilor
Documentul prezinta relatia dintre autoritatile romane si regele Ion Cioaba. Printre autoritatile care au confirmat (in 1992) regalitatea lui Cioaba se numara: Ministerul de Interne, Ministerul Culturii si Camera Deputatilor.

Documentul de mai jos mi-a fost inmanat in vara anului 2012 de catre Florin Cioaba, fiul lui Ion Cioaba, in scopul cercetarii si relevarii adevarului istoric. Am crezut de cuviinta ca este momentul potrivit pentru a fi publicat, intrucat in ultima perioada se afirma prin studiourile de televiziune cum ca Florin Cioaba ar fi rege "autoproclamat". Documentul de mai jos se afla in posesia mea.'

Transcriem si textul documentului:

"Noi, MS Ion Cioaba, regele international al romilor, aducem la cunostinta turor organelor de stat si de drept din Romania, tuturor organizatiilor politice si nepolitice, ca oricine vine in fata dvs sa vorbeasca in numele romilor din Romania trebuie sa prezinte o delegatie sau imputernicire din partea noastra. Fara o astfel de dovada nimeni nu are dreptul sa vorbeasca in numele romilor din Romania ci numai ca persoana particulara. Orice abuz sau insulta la adresa regelui se va pedepsi conform legii. Sibiu, o6.05.1992, MS Ion Cioaba regele international al romilor".

Domnul Ciprian Necula are o prestatie nu de antropolog ci mai degraba de pezevenghi care se tine de farse. Cele 20 de stampile (printre care si cele de la Ministerul Culturii, Ministerul de Interne, Camera Deputatilor s.a.m.d) puse alandala pe hartie nu inseamna nimic : nu sunt insotite de o semnatura autorizata, nu au un text explicativ, nu constituie nici macar un raspuns datat si cu numar de inregistrare, la o petitie, cerere sau reclamatie. Seamana mai degraba cu o insailare demna de psihiatrie, nu de antropologie.