Obtinerea cat mai rapida a hotararii de divort depinde decisiv o serie de factori ce tin atat de cunoasterea in amanuntime a procedurii de urmat, cat si de cooperarea celor doi soti in realizarea unui divort civilizat, rapid si lipsit de complicatii.
Cabinetul nostru va poate asigura servicii profesionale in scopul obtinerii unui divort cu costuri, timp si eforturi minine, in conditii ce implica eforturi minime emotionale pentru cei doi soti.

In cele ce urmeaza va vom oferi cateva aspecte importante privind desfasurarea unui divort rapid prin instanta, dar si pe cale administrativa, in baza Noului Cod Civil.


--------------------------------------------------------------------------------


In cat timp se poate incheia un proces de divort
Prin instanta, un divort prin acord se poate finaliza si la primul termen de judecata. Durata in acest caz este dependenta de programarea termenului instantei. In unele dintre cazuri se dau termene in cateva saptamani, in altele in cateva luni.
In medie, un proces de divort dureaza intre 1 si 3 luni pana la solutionare. Exista si destule situatii in care cauzele de divort se pot intinde si pe durata a 1-2 ani sau chiar mai mult.

In conditiile in care cei doi soti se inteleg cu privire la realizarea divortului si a tuturor aspectelor implicate, Cabinetul nostru, prin bogata experienta in domeniul Dreptului Familiei, poate asigura servicii profesionale de:
asistenta juridica pe durata procesului
consultanta juridica
elaborare documente juridice
negociere acord
asistenta si consiliere juridica pentru procedurile administrative necesare, daca este cazul, la mediator sau la starea civila.
De cele mai multe ori un divort ieftin, ca si costuri, este un divort prin acordul partilor. Avantajele unui astfel de demers sunt insa multiple, incluzand reducerea impactului emotional inerent divortului, reducerea costurilor.
Daca atat vointa celor doi cat si conditiile legii converg in realizarea unui divort pron acord/intelegerea partilor, durata unui proces de divort poate fi situata si intre 1 si 2 luni.
Costurile implicate de un astfel de divort sunt substantial reduse.

Divortul la notar sau la Starea civila

Modificarile aduse de Legea privind Mica Reforma a Justitiei, la sfarsitul anului 2010, urmate de intrarea in vigoare a Noului Cod Civil au adus posibilitatea realizarii divortului si la Starea civila sau la notar, dar doar pentru situatia cand partile se inteleg si nu au dispute privind numele dupa casatorie, partaj samd.
Divortul la Starea civila sau la notar implicate 2-3 vizite ale ambilor soti, intre care mentionam: depunerea cererii, afirmarea mentinerii deciziei privind divortul, obtinerea documentatiei aferente. In baza Noului Cod Civil, partile pot fi reprezentate la depunerea cererii de cate o pesroana mandatata in acest sens. La veriricarea staruirii cu privire la decizia de divort, prtile inasa trebuie sa fie prezente personal.
Daca la Starea civila nu sunt taxe semnificative (fiind stabilite taxe de cateva zeci de lei, in genere, la nivel local), prin notariat taxele se ridica la cateva sute de lei.
Sursa: www.avocat-divort.ro