ADEVARUL: Iulia Ionescu, eleva disparuta din Capitala, este cautata de Politie in toata tara. Apropiatii spun ca era fericita, dar fata credea ca vine Apocalipsa

Iulia Ionescu (15 ani), eleva in clasa a IX-a la Colegiul "Sfantul Sava", unde a intrat cu media 10, pare sa fi intrat in pamant, de miercuri la ora 12.00, cand a fost lasata de mama ei la statia de metrou Eroilor. Aici s-au despartit, femeia plecand spre serviciu, iar copila spre scoala. Iulia Ionescu, copila in varsta de 15 ani din Bucuresti, este cautata de politisti in toata tara, dupa ce familia ei a dat-o disparuta, miercuri. Noaptea trecuta, mai multe echipe de politisti au impanzit Capitala, oprind sute de soferi in trafic, pe care i-au intrebat daca au vazut-o pe copila si le-au aratat fotografii cu Iulia. Oamenii legii au facut apel catre populatie pentru ca toti cei care au informatii despre copila sa sune la numarul de urgenta 112 sau sa ia legatura cu Sectia de Politie 19 din Bucuresti. La Politia Capitalei, s-a format, joi, o celula de criza pentru gasirea fetei. "Echipa de specialisti din cadrul Directiei de Investigatii Criminale - I.G.P.R. va sprijini si coordona activitatile de cautare a minorei la nivel national. La nivelul Politiei Capitalei a fost constituit punctul de comanda pentru gasirea minorei, fiind desfasurate activitati conform procedurilor in vigoare. De asemenea, s-a dispus ca structurile de informatii ale M.A.I. sa sprijine actiunile de cautare ale Politiei", se arata intr-un comunicat emis de Ministerul Afacerilor Interne. Ultima care a vazut-o pe Iulia este mama ei, Daniela Ionescu, cea care s-a despartit de copila, miercuri, in jurul orei 12.00, in statia de metrou Eroilor din Capitala. Femeia spune ca si-a continuat drumul spre serviciu, iar copila a plecat spre statia de autobuz, pentru a merge la scoala, Colegiul "Sf. Sava", situat in centrul Bucurestiului. Femeia mai sustine ca s-a alertat la scurt timp dupa despartirea de Iulia, pentru ca, in fiecare zi, fiica ei avea obiceiul sa ii dea un elefon atunci cand ajungea la liceu, lucru care, miercuri, nu s-a mai intamplat. "Primul lucru cand am vazut ca nu ma suna, m-am gandit ca, poate, a uitat. Am sunat-o eu si am vazut ca are telefonul inchis, ne-am mirat toti si am crezut ca i l-a furat cineva. Am fost la liceu si, cand am vazut ca nu a ajuns deloc, am zis ca cineva a rapit-o", a declarat, pentru Pro TV, mama copilei.
Tatal: "Era putin religioasa"
Parintii nu cred in varianta ca fata ar fi fugit de acasa, sustinand ca a fost rapita si ca acum se afla in mare pericol. Tatal ei, insa, Daniel Ionescu, recunoaste ca fiica lui avea un comportament ciudat in ultima perioada, fiind foarte interesata de site-uri religioase. Mai mult, spune barbatul, cu cateva zile inainte de disparitia ei, Iulia i-a trimis un sms ciudat duhovnicului ei. "In ultima vreme incepuse sa intre pe fel de fel de site-uri. Ea era putin religioasa, se ducea la biserica cu bunica ei de mana, dar pe aceste site-uri se vorbea despre Apocalipsa, sfarsitul lumii, despre rugaciuni", a spus, pentru "Adevarul", tatal adolescentei. Daniel Ionescu crede ca o parte dintre problemele fiicei sale ar fi inceput in luna septembrie, atunci cand fata a intrat cu nota 10 la Colegiul National "Sf. Sava" din Capitala, si ca recompensa a primit un telefon modern. De pe acesta, Iulia putea sa intre pe internet si sa acceseze ce site-uri dorea. "Nu stiu, poate daca nu ar fi primit telefonul asta... Impresia noastra este ca a intalnit persoane care vorbeau despre sfarsitul lumii. E un copil, a fost usor de ademenit", povesteste cu vocea stinsa tatal Iuliei. Barbatul mai crede ca Iulia a fost atrasa in "cercuri ciudate de oameni", precizand ca fata i-a trimis un mesaj ciudat duhovnicului ei, cu cateva zile inainte de disparitie. "Stim ca Iulia i-a trimis un mesaj in care ii spunea ca vine Apocalipsa si ca ar trebui sa se roage. Suntem devastati, nu intelegem cum a fost ademenita", a mai declarat Ionescu, pentru "Adevarul". In cursul zilei de joi, preotul la care se spovedea Iulia a fost audiat de politisti.