Ofiterii de la Investigatii Criminale din cadrul IPJ Dolj au inceput de ieri-dimineata cautarea omului de afaceri Dinel Staicu, condamnat la sapte ani de inchisoare in dosarul fraudarii Bancii Internationale a Religiilor (BIR).
Reamintim ca, in cursul zilei de luni, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat definitiv pe Dinel Staicu la sapte ani de inchisoare cu executare pentru comiterea infractiunilor de complicitate la abuz in serviciu, in dosarul privind falimentarea BIR.
Dinel Staicu si ceilalti trei inculpati din dosar, Ion Popescu, fostul director al BIR, si doi fosti functionari ai bancii - Radian Raceala si Viorica Dutu - au facut recurs impotriva hotararii Tribunalului Bucuresti, care, in decembrie 2010, ii condamnase pe Staicu si Popescu la cate 12 ani de puscarie. Raceala si Dutu au primit cate sase ani de inchisoare cu suspendare.
Luni, Curtea de Apel Bucuresti a admis recursurile celor patru si a hotarat ca omul de afaceri Dinel Staicu sa execute sapte ani de puscarie, ca si Ion Popescu. Radian Raceala a primit cinci ani de inchisoare cu executare, in timp ce Viorica Dutu a fost condamnata la patru ani de inchisoare cu suspendare.
Cum hotararea Curtii de Apel Bucuresti este definitiva, Dinel Staicu trebuie sa-si ispaseasca pedeapsa, insa nu a fost gasit pana ieri -seara de politisti. Mandatul de executare a pedepsei a fost trimis de instanta politistilor din Bucuresti, pentru ca, din 7 februarie, Dinel Staicu si-a stabilit domiciliul in Capitala. Pentru ca nu a fost gasit in Bucuresti, o copie a mandatului a fost trimisa si la IPJ Dolj, politistii doljeni incepand imediat cautarile. Potrivit reprezentantilor IPJ Dolj, ofiterii Serviciului de Investigatii Criminale l-au cautat pe condamnat la locuintele sale, dar si la sediile societatilor comerciale unde este actionar si in locurile pe care acesta le frecventa de obicei, insa nu a fost gasit.
Oamenii legii au mai precizat ca Dinel Staicu a fost dat in urmarire nationala si consemn la frontiera incepand de ieri.