JURNALUL NATIONAL - Cum era sa ajunga Iliescu presedinte cu 5 ani inainte de Revolutie. Cronica unui puci ratat contra lui Ceausescu
Tradarea

Cineva ii turnase pe complotisti. Imediat dupa intoarcerea lui Ceausescu, Ion Ionita a fost chemat la CC al PCR si Emil Bobu i-a spus sec sa-si bage mintile-n cap. Ionita a murit in urma unui cancer galopant in 1987. Generalul Kostyal a fost arestat si condamnat printr-o facatura pentru detinere ilegala de valuta (avea acasa cateva copeici sovietice) si furt de curent electric. Capitanul de marina Radu Nicolae a ajuns si el la inchisoare.
Generalul Kostyal il banuia pe Virgil Magureanu, omul de legatura intre gruparea militarilor si Ion Iliescu ca a sifonat despre tentativa de puci. Tot el sustinea ca generalul Nicolae Militaru ar fi dat prea multe amanunte despre complot atunci cand a fost chemat la Securitate. Si generalul Ion Hortopan poate fi banuit ca a dat in vileag ce urma sa se intample. El nu numai ca a ramas pe functie, dar a si avut un rol cheie in represiunea din Bucuresti, pe 21 decembrie 1989.

(Va urma)