B365.realitatea.net informeaza: Cum sa iti dezgheti masina cat mai rapid

Fenomenul de ploaie inghetata le da batai mari de cap soferilor care incearca sa se urce la volan. Dupa gheata, acum s-a depus si zapada pe masini.
Primele masuri pentru o mai usoara dezghetare a masinii pot fi luate inca dinainte cu o zi: stergatoarele ar trebui lasate ridicate, pentru a nu ingheta si a se lipi pe parbriz, iar parbrizul ar putea fi protejat cu o folie speciala, care costa in jur de 40 de lei. Si mai usor este pentru soferii care au un sistem de pornire a motorului prin telecomanda: poti incepe dezghetarea masinii inca din timp ce tu esti inca in casa. Sistemul functioneaza si la o distanta de 1.600 de metri, fara a deschide usa masinii si costa in jur de 200 de euro.
Zapada afanata este usor de indepartat, mai ales cu o matura. Prima problema o va reprezenta insa deschiderea portierei, lipita de gheata: nu fortati, deoarece s-ar putea sa dezlipiti chederele. De asemeni, nu folositi apa fierbinte pentru a dezgheta geamurile sau parbrizul: s-ar putea ca acestea sa crape, din cauza socului termic.Cea mai buna si rapida solutie o reprezinta un spray special pentru dezghetarea parbrizului si a incuietorilor masinii, care functioneaza chiar si pana la -50 de grade Celsius si costa intre 17 si 20 de lei. In lipsa acestuia, poate fi folosit alcoolul, o solutie de apa cu otet sau lichid de parbriz special pentru vreme rece, care vor topi gheata de pe incuietori.
Daca ati reusit sa intrati in masina, inainte de a porni motorul, aveti grija ca stergatoarele sa nu fie pornite: vor fi fortate din cauza ghetii si s-ar putea defecta. De asemeni, nu incercati sa deschideti geamurile electrice inghetate, deoarece s-ar putea defecta mecanismul. Dati incalzirea si sistemele de dezaburire al lunetei si al parbrizului la maxim. Duzele aerului conditionat trebuie indreptate inspre geamuri. Odata ce gheata de pe parbriz s-a mai inmuiat, o puteti indeparta cu racleta sau, daca nu aveti asa ceva, cu o carte de credit.
Un pachet complet ce va va ajuta sa dezghetati masina cat mai rapid, cu lichid de dezghetare a parbrizului, lichid de spalare a parbrizului pentru temperaturi foarte joase si spray de dezghetare a yalelor costa in jur de 70 de lei.