DeCeNews: Cuvinte tulburatoare: "Doctorii au omorat-o pe Aura"

Vadit emotionat in fata tragediei care a impresionat o lume intreaga, un medic din Bucuresti a asternut cateva ganduri sincere despre moartea Aureliei Ion, studenta care isi dorea sa fie un doctor renumit.

Devotamentul pentru meseria de doctor a ucis-o pe Aurelia

Anii de studiu nu sunt suficienti pentru o cariera de succes in lumea medicinei. Pentru a salva vieti, este nevoie de mult devotament, sacrificiu si altruism. Meseria a ucis-o pe tanara studenta - dupa cum spune in scrisoare acest doctor de suflete.
"Exista oameni vinovati pentru faptul ca Aura a murit. Ma uit de jur imprejur, e un cartof fierbinte care se arunca de colo colo, in tara in care nimeni nu e nevinovat. Dar eu va zic, cu mana pe sufletul meu de doctor de suflete, ca doctorii au omorat-o pe Aura. Meseria asta nenorocita pe care-o iubim cu totii atat de mult si care-o sa fie moartea multora dintre noi a omorat-o si pe Aura. Si-ar fi putut sa-i omoare si pe ceilalti amarati de doctori care erau cu ea in acelasi avion. Doctoricitul, visul de-a deveni al fetei dumneavoastra, i-a luat viata asa cum s-a intamplat.
Dar aici pentru mine, cel putin, incepe-un urlet care-mi ingheata pe buze pentru ca-l urlu deja de niste ani de cand m-am intors in Romania, despre cum se face medicina in Romania ca pe vremea lui Davila si a lui Cantacuzino, o munca in transeu si-un accident care asteapta sa se intample in timp ce, complet nebuneste, majoritatea dintre noi mergem pe-o sarma si ne sarutam amuletele de protectie ca doar n-o sa ni se intample tocmai noua. Si n-o sa cada tocmai cu noi avionul. Si n-o sa se poticneasca tocmai la noi o interventie de salvare.
Si oamenii zic asta. Si oamenii mint. Si cand pica vreunul dintre noi la datorie ne uitam si ne infriguram dar cel putin e vorba de doctori gata facuti. Doctori jurati. Doctori care-au promis doar ca nu vor face rau altora, chiar cu pretul raului lor, si-au mai promis ca tot ce au ei vor pune in slujba pacientului si vietii acestuia. Aura n-apucase sa se nasca din juramantul asta...", scrie medicul.
"Nu va pot duce fata inapoi!"
Doctorul si-a continuat scrisoarea cerandu-le iertare membrilor familiei Aureliei pentru ca nu a putut face nimic pentru salvarea fetei. "Eu nu va pot aduce fata inapoi. Ma doare ca ati pierdut un copil. Ma doare ca fratii ei au pierdut o sora. Ma doare ca meseria mea si-a pierdut o flama dintr-un viitor pe care mi l-as dori mai bun. Gandurile mele bune, si iertati-ne pe noi, doctorii, ca n-am putut-o tine in viata pe fata dumneavoastra. Voua v-a murit un copil, noua ne-a murit o colega. Dar nu degeaba. Atata cat tine de mine", a conchis medicul.