www.simbol.org informeaza: Unii spun ca destinul ne este scris inca de cand am fost creati si ca nu putem sa ni-l schimbam orice am face, altii spun ca nu exista nici un destin, ca totul este o intamplare, un joc al hazardului si ca depinde doar de noi si hazard.
Si totusi adevarul este undeva la mijloc, totul poate fi prevazut, orice actiune are unul sau mai multe efecte peste un anumit interval de timp. Daca cunosti tot ce s-a intamplat in trecut, legile spirituale ce guverneaza tot ce exista in univers si momentul prezent poti sa prezici tot ce se va intampla in viitor, dar cu cat viitorul este mai indepartat cu atat exista mai multe viitoruri posibile. Pentru ca ce faci maine va influenta tot iitorul, si fiecare elgere va determina un alt viitor.
De exemplu ai o un fragment de spirala desenata pe o hartie, daca stii care este inceputul si care este ultimul punct prin prelungirea liniei dupa aceleasi reguli vei descoperi si unde vor fi si restul punctelor in viitor.
In concluzie destinul ni-l construim in fiecare clipa, dar datorita faptului ca nu putem schimba trecutul anumite evenimente din viitor nu se pot schimba, sau se pot schimba extrem de greu, si din acest motiv se poate spune si ca anumite aspecte din viitor nu se pot schimba, un destin implacabil.