World Vision Romania organizeaza o incursiune in judetul Valcea pentru a descoperi evolutia si transformarile comunitatilor din localitatile Stoilesti-sat Ursu, Scundu si Francesti de-a lungul timpului. Organizatorii apreciaza ca aceasta incursiune sociologica este un bun prilej de a descoperi felul in care pot fi sprijinite in viitor astfel de comunitati, fie ca ne raportam la educatie, sanatate sau dezvoltare economica.
In numeroase comunitati rurale din Romania schimbarile si evolutiile se produc zi de zi. Implicarea constanta a fundatiei World Vision Romania prin programe integrate de dezvoltare comunitara a avut ca rezultat transformarea satelor in ceea ce inseamna educatie, sanatate si dezvoltare economica.
Parcurgerea traseului din judetul Valcea are ca scop cartografierea plusurilor castigate de aceste comunitati, dar si minusurile cu care inca se confrunta.
Prima oprire va fi in localitatea Stoilesti, sat Ursi, unde va fi vizitata Scoala gimnaziala pentru a vedea felul in care actiunile WVR au imbunatatit perspectiva localnicilor asupra importantei educatiei, precum si gradul de implicare a cetatenilor. Tot aici se vor afla amanunte despre proiectul de nutritie desfasurat de WVR, care a produs o schimbare de comportament in randul mamelor privind alimentatia echilibrata, in special alaptarea in primul an de viata.
La Scundu, participanatii la documentare descopera rolul benefic al Clubului Copiilor - un spatiu in care cei 160 de copii isi petrec timpul liber desfasurand activitati artistice, de educatie ecologica si proiecte de implicare comunitara - asupra performantelor lor scolare. Trupa de teatru a elevilor si Asociatia Apicola Scundu sunt alte 2 obiective de unde pot fi extrase date despre evolutia acestor proiecte si impactul asupra comunitatii.
In Francesti , investigatorii interactioneaza cu beneficiarii proiectului Scoala Parintilor, care implica sesiuni informative despre nevoile copiilor. Tot in aceasta localitate are loc o intalnire cu cativa crescatori de capre, familii ce au primit asistenta tehnica si suport financiar in cadrul programului de Agricultura si Dezvoltare Rurala.

xxx

World Vision este o organizatie crestina, care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, de dezvoltare comunitara si advocacy punand in centrul activitatii bunastarea copilului. Organizatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile rurale, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirata de valori crestine, fundatia lucreaza cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen. World Vision Romania face parte din parteneriatul World Vision International prezent in aproape 100 de tari din intreaga lume. In 25 de ani de prezenta in Romania World Vision a desfasurat programe pentru mai mult de 500.000 de copii si adulti, in 400 de comunitati din 8 judete.