Guvernul american confirma: Canabisul ajuta la vindecarea cancerului (Autoare: Magda Marincovici / mariustuca.ro)
Vesti bune privind cercetarea cancerului: canabisul nu doar ca amelioreaza si trateaza durerile unui bolnav de cancer, ci ajuta la vindecarea acestei suferinte.
Conform revistei germane Focus, cercetatorii americani au aratat ca o substanta cu caracter medicinal extrasa din planta de canabis ucide celulele canceroase.
In Romania, produsul este cunoscut mai degraba sub denumirea de iarba sau marijuana, adica un amestec verde, maro sau gri din frunzele, tulpinile, semintele si florile uscate ale canepei indiene.
Departamentul Sanatatii din SUA a confirmat oficial pe site-ul informational privind tratarea cancerului, ca in acest caz consumul de canabis poate avea un efectiv pozitiv pentru vindecarea cancerului.
- In conditii de laborator s-a dovedit ca celulele canceroase sunt ucise de canabis. Efecte productive s-au constatat in special asupra cancerului la ficat si la san, scrie sursa citata.
Cercetatorii subliniaza insa ca pana acum toate testele au fost efectuate doar folosind soareci.
-Pentru dezvolarea unui medicament pentru bolnavii de cancer mai este nevoie de timp si de noi cercetari, este concluzia expertilor.