AM PRESS: Cum a dat Elena Udrea, scuzati, cu mucii-n fasole! (AUTOR: LUCIAN AVRAMESCU)
Am detestat, pana la saturatie, cuplul Basescu-Udrea. Mi-au mancat ani din viata si mi-au insultat prin desfrau, minciuna, opulenta sperantele de a ma considera cetatean al unei tari care exista. Ei, amandoi, m-au facut sa cred la un moment dat ca am ajuns cetatean al unei foste tari. Si totusi, in pragul puscariei, Udrea a devenit, pentru mine, o femeie amarata. Au inceput sa se stinga toate, sa nu ma mai intereseze statutul ei de metresa de lux, casatoriile de forma, iar praduirea tarii, jefuita si de altii, sa-si afle atenuarile pe care ura fata de un asasin le cunoaste cand gadele ii pune streangul de gat.
Ieri seara, Elena Udrea, cocotata de dragostea lui Basescu mai sus decat cutezase imparatul roman care-si facuse calul consul, mult mai sus, dandu-i practic tara pe mana, a tinut un discurs, un ultim discurs, mi-am zis, de om liber. Urmeaza, daca asa vor decide judecatorii, puscaria care probabil nu va fi putina. Discursul in fata Parlamentului putea fi prilejul de a rosti, inainte de a vorbi in fata completului de judecata, marile secrete pe care le detine. A vorbit cu perdea, prea cu perdea. Si totusi, niste lucruri cutremuratoare a rostit. A spus ca tara e condusa de SRI. Ca, inteleg, fosta securitate ar fi la carma. Mai mult, nu SRI-ul e raul, ci un singur individ, crud, diabolic, malefic, cel care-i in varful institutiei. Asa sa fie? Poate nu-i asa. Dar daca e asa? Cativa parlamentari au dat sa aplaude, apoi si-au blestemat gestul, uitandu-se alaturi daca nu i-a vazut cineva. Dar Udrea a spus si un lucru care cu certitudine e adevarat. Daca in celelalte mai e de vazut, de analizat, de cercetat, aici era clar. A vazut orice muritor cu mintea la el. Comisia parlamentara care supreavegheaza SRI, condusa de unul cu fata de alifie, scos parca zilnic de la machiaj si coafor, Georgian Pop, a iesit nu sa raspunda intrebarilor grave care stateau in competenta ei, ci sa tamaieze serviciile secrete. Coldea a vorbit intepenit, cu o fata impietrita si a spus ce se spune intr-o astfel de imprejurare. Ca respinge tot. A respins si a sters-o. A ramas maimutoiul asta care reprezinta, vezi Doamne, puterea poporului fata de institutii. Fata de orice institutie, oricat de fioroasa ar fi ea, dar supusa legii. Georgel sau Georginel Pop mi-a amintit de avocatul care-i apara pe sotii Ceausescu la Targoviste. Ala, din avocat, devenise procuror. La Pop a fost invers. Pus sa ancheteze eventualele abuzuri ale sefilor serviciilor, ca procuror al poporului, a devenit sluga jernanta care facea pantofii generalilor SRI. Halal!
Dar sa ma intorc la Udrea. Muierusca asta plecata din mahalalele Buzaului, ajunsa calare pe cai mari, care-l rotea pe degete pe ala de se dadea presedinte (auzi, ca ea il informa, ea era sursa de incredere, iar Basescu pe care-l suspectam ca face si drege cu serviciile era un tolomac), dupa discursul ei presarat cu pilde, chemand parlamentarii sa-si invinga frica si lasitatea, s-a intors hodoronc-tronc la tehnicile lui Nutu Camataru. S-a uitat lung si gales la camere si si-a apasat un dest pe o nara. Nu sa-si sufle nasul fara batista, ci sa transmita, in limbaj mafiot, un mesaj. Cui? Cuiva drag mie, scrie ea pe facebook. Drag , asa a spus mereu, ii e Basescu. I-a facut, ca Samanta, un semn prin televizor ca nu va da nimic pe gura din ce stie, lui Traian, din care se trage?
Daca Elena Udrea ramanea la discursul rostit in fata parlamentarilor, bine articulat, dar fara nimic concret, ne lasa cu niste indoieli. Asa si-a dat in petec sau, asa cum se spune in suburbiile de unde se trage, a dat cu mucii in fasole! Mucii astia o reaseaza unde a fost mereu, in lumea inalt interlopa, a marilor banditi care au jefuit si jefuiesc Romania.