Unica.ro informeaza: Cei mai multi oameni au cancer in corpul lor, dar sistemul imunitar distruge celulele bolnave, inainte sa se dezvolte intr-o afectiune incurabila. Altii, insa, ajung sa se lupte cu aceasta problema. Specialistii sustin, insa, ca exista cinci semne ca o persoane ar putea face cancer, care i-ar putea salva viata.
Afla care sunt si cum te poti proteja de boala.
Dr. David Brownstein, directorul medical al Centrului de Medicina Holistica in West Bloonfield, Mich, sustine ca sistemul tau imunitar nu mai poate functiona corect, atunci cand organismul nu functioneaza corespunzator.
Primul semn ca exista riscul de a face cancer il reprezinta aparitia unui dezechilibru hormonal si de nutrienti. Medicul Bronwstein sustine ca aici intra, in primul rand, deficienta de iod, care creste riscul aparitiei cancerului de tiroidă, san si prostata. Iodul este esential pentru fiecare celula din organism, dar pentru glanda tiroida, rolul sau este extrem de important.
Tiroida secreta hormonii care regleaza intregul metabolism. De asemenea, tesuturile de pe sani si prostata au nevoie de mai mult iod decat cele de pe alte organe, cu exceptia tiroidei.

Cat de important este iodul?

Dr. David Brownstein sustine ca iodul care se gaseste in sarea iodata este insuficient pentru organism.
In plus, multi producatori din industria de panificatie inlocuiesc iodul din paine cu brom, o substanta mult mai ieftina, care a dus la aparitia unei epidemii de deficienta de iod. Brownstein mai spune ca multi medici nu sunt constienti de importanta iodului si recomanda operatia, radiatia sau chimioterapia in cazul aparitiei cancerului. El recomanda folosirea suplimentelor de iod non-radioactiv, care promoveaza moartea celulelor periculoase.

Evita chimicalele din alimentatie


Al doilea semn care iti spune ca exista un risc de a dezvolta cancer in organism il reprezinta supraponderalitatea sau obezitatea. Multe propduse care se regasesc in alimentatia ta contin hormoni sintetici, antibiotic care stimuleaza cresterea si organism modificate genetic, care pot cauza cancer. Produsele lactate, carnea de vita, de pui, de porc, pestele crescut la ferma, toate te expun unui pericol urias. Animalele crescute organic, insa, nu au aceste chimicale, pentru ca mananca hrana natural. Brownstein sustine ca nu carnea rosie provoaca boala incurabila, ci chimicalele care le contine. Produsele organice, fara hormone sau antibiotice, sunt o sursa sanatoase de proteine, iar alaturi de fructe si legume proaspete, compun o dietă echilibrata si sanatoasa. Tine cont, insa, ca vegetalele din supermarket sunt stropite cu pesticide si alte chimicale, asa ca incearca sa le cumperi pe cele crescute organic.
Chimicale care pot duce la aparitia cancerului se regasesc si in indulcitorii artificiali, precum aspartam, despre care se presupune ca provoaca cancer la creier. Este cel mai folosit indulcitor in sucuri dietetic, inghetata fara zahar si alte dute de produse care promit ca te vor ajuta sa slabesti.
Indulcitorii artificiali nu vor aduce niciun beneficiu siluetei tale, asa ca foloseste, mai degraba, miere de albine sau stevie.