DeCeNews: Reactia DeCe News, in urma sesizarii Inspectiei Judiciare de catre CSM

CSM a sesizat Inspectia Judiciara privind materiale de presa in publicatii online, in cazul Sorin Alexandrescu. Urmare a comunicatului CSM, care nominalizeaza site-ul DeCe News - alaturi de Antena 3 si Lumea Justitiei - intre publicatiile vizate de sesizare, jurnalistii DeCeNews considera ca sunt supusi unei actiuni de intimidare si de restrangere a libertatii presei, neconforma cu democratia.
Conducerea publicatiei DeCe News sesizeaza, la randul sau, autoritatile care garanteaza functionarea democratica a societatii romanesti: presedintia Romaniei, reprezentata de presedintele Traian Basescu, conducerea Senatului, reprezentata de presedintele Crin Antonescu, si conducerea Camerei Deputatilor, reprezentata de presedintele Valeriu Zgonea, guvernul Romaniei, reprezentat de premierul Victor Ponta si pe ministrul Justitiei, dl. Robert Cazanciuc.
Consultandu-se cu avocati, din tara si din strainatate, specializati in apararea libertatii de opinie, De Ce News isi rezerva dreptul de a sesiza institutiile europene si internationale, in cazul in care institutiile din tara esueaza in misiunea de a garanta libertatea presei in Romania.