Colectivul AMPress a publicat un text intitulat: La multi ani, Lucian Avramescu!
Poetul si publicistul Lucian Avramescu ar trebui sa isi serbeze pe 14 august ziua de nastere (in buletin, 15 august). Parintele AMPress spune ca nu vrea sa acorde o atentie speciala acestei zile.
- Anul trecut am inaugurat, de ziua mea, Muzeul Pietrei si cam in aceeasi perioada aparea volumul Sa strigi femeia pe numele ei de vers, un fel de replica tarzie la Buna seara, iubito. M-au vizitat, la Sangeru, prieteni, somitati, a fost frumos. Acum simt nevoia sa stau cu mine si sa ma bucur cand isi aminteste cineva, telefonic, de evenimentul personal al nasterii mele. Mama, sursa presupun credibila, mi-a spus ca m-am nascut in Sangeru, pe 14 august, intr-o odaie de casa taraneasca, asistat de o baba de pe ulita. A trecut ceva vreme de atunci, o vesnicie si nitel. Nici mama si nici tata nu mai sunt. Din pacate, pentru mine nu mai sunt nici unii care se prezinta vii, dintre cei care pretind ca mi-ar fi consagvini. Cred, daca ma intrebati, ca viata merita traita. Beau un pahar cu vin inconjurat de o multime de prieteni care nu sunt de fata.
Intrebat de noi, colegii de la AMPress, ce sa scriem despre el, despre aceasta zi, despre cartile lui, daca ne ingaduie sa povestim cate ceva dintre cele pe care le-am trait si le traim cu bucurie alaturi de el, poetul ne-a spus:
- Scrieti ca am constatat ca Dumnezeu e mai varstnic decat mine.
- Atat?
- Atat!
La multi ani, poete! - i-a transmis Colectivul AMPress.

xxx
Ii transmit si eu poetului si jurnalistului Lucian Avramescu La multi ani!. Sa ne bucuri in continuare cu articole pline de har, cu versuri frumoase care ne imbogatesc sufletul. Sa ramai mereu tanar in spirit!
Mireille