MEDIAFAX informeaza: Papa Francisc: Craciunul a fost luat ostatic de materialism / A devenit o sarbatoare unde protagonistii suntem noi, nu pruncul Isus (Autoare: Monica Stoica)
Papa Francisc a oficiat mesa de Craciun sambata seara, Suveranul Pontif indreptandu-si gandurile catre copiii aflati in dificultate, care sufera infometarea si pericolul in teatrele de razboi ale lumii, mai ales in Siria, dar si catre marginalizati si refugiati, informeaza Corriere della Serra. In cursul celebrarii euharistice, Papa Francisc a tinut o predica (omilie) in care a amintit in mod special situatia copiilor aflati in suferinta si a marginalizatilor. De asemenea, Papa Francisc a denuntat situatia tragica a refugiatilor, a celor care se afla pe rutele migratiei, a copiilor infometati si a celor care sunt in preajma pericolului, in regiuni precum Siria. Este a patra slujba de Craciun efectuata de Papa Francisc de cand a fost ales Suveran Pontif.
- Sa dam ascultare Copilului din iesle, dar sa dam ascultare si copiilor care astazi traiesc fara adapost, fara afectiunea parintilor si se joaca in saracie, in refugii subterane, pentru a scapa de bombardamente, pe trotuarele marilor orase sau la bordul unui vas supraincarcat de migranti. Sa dam ascultare copiilor care nu sunt lasati sa se nasca, celor care plang pentru ca nimeni nu le poate satura foamea, celor care nu tin in mana jucarii, ci arme. Chiar astazi este aceeasi indiferenta, cand Craciunul devine o sarbatoare unde protagonistii suntem noi, in locul Lui. Cand luminile comertului arunca in umbra lumina lui Dumnezeu, cand suntem preocupati de cadouri, dar reci in fata celor marginalizati, a afirmat Papa Francisc in predica sa din cadrul slujbei de Craciun.
- Aceasta mundanitate a luat ostatic Craciunul, trebuie sa-l eliberam, a afirmat Papa Francisc la finele predicii de la miezul noptii, in cadrul slujbei traditionale de Craciun desfasurata in Catedrala San Pietro din Vatican, Roma.
- Semnificatia adevarata a Craciunului a fost invaluita de materialism, a adaugat Papa Francisc.