Sanatate.bzi.ro: Obiceiuri care te ingrasa

Incerci sa duci o viata cat mai sanatoasa, cu sport, o dieta echilibrata si totusi parca nu reusesti sa slabesti? S-ar putea sa fie vorba de cateva detalii pe care le-ai trecut cu vederea. Anumite obiceiuri, desi par in regula, de fapt te ingrasa.

• Nu te-ai pregatit din timp
Cu cat ai in frigider mai multe produse sanatoase - si in camara mai putin junk-food - cu atat te vei gandi mai putin la mancarurile care ingrasa. De asemenea, daca te-ai pregatit din timp cu alimente sarace in carbohidrati si calorii, atunci cand ti se face foame mai degraba mananci ceva sanatos.

• Dormi prea putin
Internetul este o atractie nemaipomenita atunci cand vrei sa pierzi timpul, sa te relaxezi in loc sa te odihnesti. Ca sa poti slabi mai usor, trebuie sa dormi destul in fiecare noapte. Atunci cand nu te odihnesti, in organismul tau scade nivelul hormonului leptina, astfel vei simti ca iti este foame chiar si imediat dupa ce mananci.

• Nu mananci micul dejun
Este foarte important sa iti pregatesti de mancare ceva sanatos si satios dimineata, atunci cand nu stii cum sa faci sa iesi mai repede pe usa. Si totusi, daca nu mananci de dimineata, risti sa castigi in greutate, in loc sa slabesti. Micul dejun "da start" metabolismului tau si, in functie de ce consumi, poti arde calorii o zi intreaga.

• Nu bei destula apa
Trebuie sa te hidratezi foarte bine ca sa fii sanatoasa, dar si ca sa slabesti. Cu cat bei mai multa apa - mai ales inainte de mese - cu atat vei manca mai putin si vei reusi sa dai jos kilogramele in plus mai usor.

• Nu mananci destule proteine
Daca intr-o zi te hranesti cu alimente care contin mai multi carbohidrati in loc de proteine, atunci in mod cert vei slabi destul de greu. Atunci cand organismul tau trebuie sa proceseze proteine, trebuie sa foloseasca de doua ori mai multa energie, ceea ce inseamna ca arzi mai multe calorii atunci cand le digeri.