Daniel Octavian Bejan alias Moshemordechai.ro: Ipoteza extraterestra
Hai sa ne imaginam ca un nenorocit de extraterestru s-a plictisit de bine si vine pe Terra. Stiu, daca vorbesti despre extraterestri devii extrem de simpatic si la toate adunarile cu prietenii esti invitat sa povestesti ceva, in timp ce golanii aia isi fac complice cu ochiul, dar cred ca putem fi de acord ca in toata investitia asta imobiliara, numita Cosmos, s-ar putea sa nu fim singurii chiriasi. Iar bancurile cu rapiri si sondari rectale le lasam pentru CIA.
Bun. Deci ne imaginam ca ajunge alienache pe Pamant. S-a certat cu nevasta-sa, nu mai suporta galagia de la vecini, a auzit ca la romani pachetul all inclusive are acum TVA redus, a prins o oferta low cost, treaba lui de ce a ajuns aici. Primul contact cu un eilian from da outar speis ar trebui sa fie o mare isprava. Am putea sa-l intrebam: bre, extraterestrache, bre, pe la voi ce s-a auzit cu Big Bangu'?. Foarte probabil, 99% dintre pamantenii pe care i-ar putea intalni s-ar uita cu atentie la el, sa vada daca are puta. Si daca da, cat de mare e. Restul de 1 % ar sti deja asta. De la Cristoiu.
Ce s-ar intampla mai departe depinde foarte mult de locul unde ar ateriza bulache ala. Pentru ca:
- daca ar ateriza in SUA, l-ar baga aia imediat la beci unde ar scoate si rahatul din el: ce legaturi ai cu Rusia?, cine te-a trimis?, faci parte din Al Qaeda?, ai fost membru al partidului comunist sau ai prieteni comunisti? etc. etc. . Concluzia ar fi ca E.T. e terorist, fara indoiala, si e nevoie de o sporire a bugetului apararii.
- daca ar ateriza la rusi, atunci ar primi azil politic, doar sa scuipe tot ce stie despre interceptarile NSA. Dupa doi ani, ar sfarsi, alcoolic, intr-o garsoniera, la periferia Moscovei. Ani mai tarziu, Mihalkov ar face un film despre viata lui, cu foarte putine dialoguri si multe, multe cadre lungi cu vasta stepa ruseasca.
- daca ar nimeri in China, foarte rapid l-ar demonta aia ca pe bormasina si in doar cateva saptamani l-ar produce in serie, cu mai putine optiuni si mici imperfectiuni de design, dar la un pret imbatabil.
- daca ar poposi in India, are toate sansele sa ia o bataie zdravana daca aterizeaza peste o vaca. Daca nu, s-ar putea sa fie luat drept vreun zeu, ceea ce nu e nicio mare smecherie, ca in India mai sunt cam o mie de din astia, unii mai urati decat el. Cert e ca dupa micul dejun acolo ar pricepe ca mexicanii sunt diletanti cand vine vorba de ardei iute. Cum vorbeste deja o limba straina, de la ma-sa de acasa, l-ar plasa intr-un call center unde ar raspunde la intrebarile tampite ale altor extraterestri, ca si el. Dupa cateva saptamani de: aparatul e pornit? e bagat in priza? ar putea ajunge la concluzia ca pe planeta asta nu exista viata inteligenta.
- daca s-ar intampla sa aterizeze in Israel, ar putea da peste Mendel Mandelbaum. Mendel e originar din Romania si inca mai are o verisoara la Husi. Cati parali vrei, mai, pi gioarsa aia di nava din cari te-ai dat jos? l-ar intreba Mendel. Dupa doua ceasuri de negociere, alienache ar renunta la nava lui cosmica, ferm convins ca e un jaf, care consuma extrem de multa benzina, iar arabii astia sunt nebuni, cu ei n-ai nicio siguranta in privinta pretului petrolului, pe scurt ar renunta la nava si ar primi la schimb doua bilete la un concert cu un pici de 12 ani, care canta la pian aproapi la fel de bini ca si Clayderman, concert care va avea loc in sala de sport a scolii din apropiere.
- daca dimpotriva, ar ateriza in Gaza sau in nordul Irakului, lucrurile ar merge foarte repede. Mai intai un croitor, cu politehnica la baza, i-ar lua masurile pentru vesta. Apoi i s-ar explica pe scurt ca vesta pe care o poarta e un mijloc de transport extrem de avansat, care ii va permite sa ajunga foarte rapid intr-o locatie cu extrem de multe virgine. Ar fi urcat in autobuz si i s-ar explica, tot pe scurt, ca e un martir. Ce e aia martir nu i s-ar mai explica.
-in fine, daca ar nimeri in Romania, mai intai ar da peste un tiganus, care sparge seminte, si care i-ar face semn ca poate parca acolo. Ba mai mult, tiganusul l-ar si ghida sa parcheze, contra modicei sume de: cat vrei mata, sefu' . In foarte scurt timp s-ar observa ca nu e bastinas si niste domni intreprinzatori l-ar intreba daca n-a avut parinti, bunici, ceva stramosi, care au trait in Romania si au ceva terenuri de revendicat. Ar mai observa ca, in Romania, oamenii sunt obsedati de comunicarea cu fiinte din alte dimensiuni, dar si de matematici, asa fiind explicata existenta a nenumarate sali, dedicate stiintei si tehnologiei, in care cercetatori pasionati, asezati in fata unor terminale speciale, incearca sa alcatuiasca o secventa de 7 7 7 7 7 sau cinci extraterestri, sau cinci regine ale zapezii, verificand in acelasi timp raportul statistic dintre rosie-neagra si mica-mare.
Asa ca, sincer vorbind, de ce naiba ar veni aia aici?