Gandul: DANIEL MORAR A DEMISIONAT

Daniel Morar a demisionat de la conducerea Parchetului General. Morar a explicat ca a decis sa faca acest gest ca urmare a criticilor pe care le-a primit, de la presedinte si premier, dupa ce a cerut ca la sefia DNA sa vina un procuror anticoruptie.
"Singura mea miza a ramas aceea ca in fruntea Directiei Nationale Anticoruptie sa fie cei mai buni oameni, nu cei buni, nu cei medii, oamenii cei buni si cei medii genereaza si realizeaza performante medii si bune, doar oamenii foarte buni sunt cei care fac diferenta, doar ei sunt cei care conteaza la acest nivel. Si in justitie e ca in alte domenii. (...) Am vazut ca nu avem dreptul la aceasta atitudine si nu conteaza ce spun judecatorii si procurorii. Am decis sa pun capat carierei mele in Ministerul Public. Am cerut CSM sa inceteze detasarea mea", a spus Morar.
Cum in ultimele zile, atat de la Guvern, cat si de la Cotroceni a fost criticat, ba chiar procedura de detasare a sa pentru trei luni a fost calificata ca fiind in afara cadrului legal, Morar a sustinut ca singura solutie era sa plece. "In momentul in care cei mai importanti oameni din statul roman, atat premierul Victor Ponta, cat si presedintele Traian Basescu iti spun ca e o problema mare de constitutionalitate si iti spun tie, lui Morar, ca ramanand acolo impiedici numirile in Ministerul Public sau ca esti o problema pentru sistem, trebuie sa pleci. Eu am venit aici sa rezolv probleme, si nu sa creez unele", a declarat Morar.