Mariustuca.ro: Marirea freventei raporturilor sexuale nu aduce fericirea in cuplu (Autoare: Magda Marincovici)
Marirea frecventei raporturilor sexuale nu este neaparat o reteta sigura a fericirii in cuplu, sustine un studiu realizat in SUA si publict in ultimul numar al Journal of Economic Behavior and Organisation. Pentru a demonstatie, cercetatorii de la Carnegie Mellong au realizat o ancheta in care a inclus 64 de cupluri heterosexuale, casatorite din Pittsburgh. Cuplurile au fost impartite in doua grupe. Primul grup a trebuit sa-si dubleze frecventa relatiilor sexuale, in timp ce al doilea grup nu si-a modificat ritmul obisnuit.
Rezultatul : majoritatea cuplurilor din primul grup au declarat ca nu se simt mai fericiti, dimpotriva o parte s-au plans de calitatea slaba a raporturilor sexuale si chiar de scaderea tonusului si entuziasmului.
George Loewenstein, profesor de economie si psihologie la Carnegie Mellon, autor al studiului, subliniaza ca, daca sunt comandate si impuse si nu sunt urmarea unei dorinte din partea ambilor parteneri, raporturile sexuale sunt mai putin placute. In concluzie, ca in majoritatea actiunilor serioase, si in relatiile sexuale, nu cantitatea, ci calitatea este cheia succesului si implinirii.