La aceasta ora, Romania se confrunta cu o mare criza de meseriasi pe piata muncii. Numeroase semnale de alarma au fost trase in acest sens de marile companii care activeaza in domenii diverse.
Prin vocea lui Eric Faidy, presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Franceza din Romania, companiile franceze s-au plans de calitatea fortei de munca din Romania. Dezvoltarea continua a sectorului de IT&C in Romania si extinderea activitatii firmelor autohtone si straine din domeniu au creat o presiune deosebita asupra pietei fortei de munca, angajatorii confruntandu-se adeseori cu dificultati in gasirea unor candidati profesionisti.
Reprezentantii unor companii precum Audi, BMW sau Renault - care produc componente auto - spun ca, desi numarul absolventilor de studii superioare a crescut foarte mult, nu gasesc specialisti pentru fabricile pe cere le au in Romania. Motivul? Marea majoritate a universitatilor sunt simple fabrici de diplome care produc someri si nu specialisti calificati (unul din trei absolventi de institutii de invatamant superior pana in 26 de ani este somer).
In acest context, Tehno Art Solution se pliaza exact pe nevoile si cerintele pietei muncii din Romania organizand cursuri de calificare si de reconversie a personalului angajat.
Cursurile de calificare, specializare si perfectionare organizate acopera domenii vaste precum alimentatia publica, agricultura, ecologie, constructii, comert, IT, industrie, vanzari sau turism. De altfel, Tehno Art Solution a ales sa organizeze aceste cursuri dupa o atenta analiza a pietei muncii si tinand cont de nevoia de personal a marilor companii care activeaza in Romania.
Ghidul complet al cursurilor organizate de catre Tehno Art Solution poate fi consultat pe pagina de Internet: http://tehhnosolution.ro/cursuri/.
Tehno Art Solution vine sa acopere o deficienta majora pe piata muncii din Romania care a aparut dupa ce in anul 2009 au fost desfiintate scolile de arte si meserii. De aceea, cursurile Tehno Art Solution reprezinta o solutie pentru cei care isi doresc o meserie, dar nu se pot specializa in institutiile din invatamantul de stat. Tehno Art Solution da dovada de maxima flexibilitate si organizeaza, la cerere, orice curs â€" din cele cateva sute acoperite de catre specialistii companiei â€" daca exista minim 10 persoane doritoare.
La absolvire, cursantul are garantia unui loc de munca pentru ca cifrele vorbesc de la sine: 98% dintre participanti primesc la finalul cursurilor documente care atesta ca sunt calificate din punct de vedere profesional in respectivul domeniu de activitate, iar 96% dintre ei isi gasesc rapid un loc de munca.
Conditiile pentru participarea la curs sunt implinirea varstei de 16 ani si invatamantul obligatoriu de zece clase absolvit. Unul dintre atuurile companiei o reprezinta flexibilitatea, cursurile putandu-se desfasura online, la sediul beneficiarului sau in toate orasele din tara, dar si la sediul companiei Tehno Art Solution.
Partea teoretica este predata de profesori si formatori profesionisti in domeniul lor de activitate, iar procesul de invatare este bazat pe interactivitate, aplicatii si exercitii. Activitatea de practica se desfasoara tot sub indrumarea specialistilor la sediul firmelor partenere. Din aceasta colaborare, exista sansa de a fi angajat chiar de firma in cadrul careia se face practica.
In urma absolvirii cursurilor de calificare sau recalificare, participantii primesc certificate de calificare recunoscute la nivel national si in statele membre ale Uniunii Europene sau certificate de absolvire daca urmeaza cursurile online. Dupa absolvire, cursantii primesc gratuit un ghid de cariera si sunt recomandati celor peste 200 de firme partenere ale Tehno Art Solution in vederea angajarii. Pana in acest moment, peste 7.500 de persoane au urmat cursurile de calificare organizate de Tehno Art Solution.
Oferta este atractiva, cursurile incep in data de 1 octombrie 2015, oferindu-se o reducere de 5% pentru companiile care trimit la cursurile de perfectionare intre 3 si 6 angajati, o reducere de 10% pentru firmele care trimit la cursuri intre 6 si 10 angajati. Pentru fiecare persoana inscrisa la un al doilea curs, se opereaza o reducere de 15%. Un bonus de 100 de lei se ofera celui care aduce un nou cursant.
Cursurile de calificare si recalificare a personalului angajat sunt autorizate de Autoritatea Nationala pentru Calificari si avizate de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei. Pretul unui curs variaza intre 550 si 1350 lei, in functie de tipul si complexitatea lui, si dureaza intre o luna si cinci luni. Plata se poate face si in rate. Inscrierile pentru cursuri se pot face online completand un formular pe care il puteti gasi pe pagina de Internet a companiei: http://tehnosolution.ro/CONTACT/.
Pentru mai multe informatii puteti scrie la [email protected] sau suna la 0761.102.433 sau 0726.478.408. De asemenea, inscrierile se pot face la sediul firmei din Bucuresti, strada Calea Vitan 135.