O solutie pentru cei care vor sa-si rotunjeasca veniturile pe timp de criza este data de gasirea unui job pentru acasa, eventual doar cateva ore pe zi.
Ideea prinde tot mai mult mai ales in contextul actual al disponibilzarilor. Avantajele unui astfel de job sunt multe: angajatul nu mai pierde timp calatorind spre sediul companiei unde lucreaza, managementul programului este mult mai eficient, programul este flexibil, stresul este redus, costurile pentru angajat se reduc.
Oana Petcu, National Operatios Manager la Adecco Romania, schiteaza un profil al celui care munceste de acasa. "Vorbim de oamni intre 20 si 50 de ani, dornici sa-si mareasca veniturile, cu studii medii si chiar superioare, care din motive obiective nu pot sa se deplaseze la birou, care nu au disponibilitatea mersului pe teren, dar care stapanesc termenii de client service si pot gestiona un proiect/client asa cum ar face orice angajat la biroul companiei. Astfel de joburi creeaza oportunitate si pentru cei care provin din orase mici, comune, zone geografice unde alternativele de ocupare sunt scazute", spune Oana Petcu.
Din pacate, piata este plina de oferte false. Muncind de acasa poti castiga intre 400 - 600 lei pentru part-time si 1000 - 1200 lei pentru full time, la care se pot adauga bonusurile de performanta. Care sunt efectiv joburile la domiciliu? Customer suport representative, diverse activitati de back-office (traduceri, culegere de date si de text, creare publicatii online, etc).