www.idetalii.ro informeaza: Cum sa preveniti pisicile sa urineze pe covor!
Lucruri necesare:
1.Burete
2.Apa
3.Sapun
4.Ladita pentru nisip
5.Nisip pentru pisici
6.Aspirator cu aburi
In mod normal pisicile obisnuiesc sa isi acopere urmele dupa ce urineaza, astfel ca atunci cand acestea isi fac nevoile pe covor in loc sa foloseasca ladita pentru nisip, acesta reprezinta indiciulunei afectiuni emotionale sau medicale. Pisicile sunt animale foarte sensibile, motiv pentru care chiar si cea mai mica problema le poate determina sa urineze pe covor. Astfel, in momentul in care ati identificat cauza acestui comportament , procesul de remediere este destul de usor.

Instructiuni:
Etapa 1:
Duceti pisica la veterinar, intrucat urinarile in alte locuri decat ladita cu nisip indica afectiuni severe precum infectii urinare. Daca in urma examenului medical, veterinarul va diagnostica o anumita conditie medicale, acesta va prescrie un tratament medicamentos adecvat. Daca, insa, nu exista probleme medicale care sa determine acest comportament al pisicii dumneavoastra, cel mai probabil cauza este un factor in interiorul casei.

Etapa 2:
Aruncati nisipul si spalati bine ladita pentru nisip cu apa calda si sapun, apoi lasati-o sa se usuce de la sine. Uneori un miros puternic venit de la ladita cu nisip poate determina pisica sa isi caute un alt loc in care sa isi faca nevoile.

Etapa 3:
Turnati aproximativ 5cm de nisip in ladita. Daca pisica dumneavoastra a inceput sa urineze pe covor dupa ce ati schimbat tipul de nisip, este bine sa va intoarceti la vechea marca. Folositi nisip fara miros intrucat pisicilor nu le plac produsele prea parfumate.

Etapa 4:
Asezati ladita pentru nisip intr-un loc retras dar usor accesibil. Pisicile au nevoie de spatiu personal pentru a-si face nevoile, insa daca ladita pentru nisip se afla intr-un loc in care ajunge cu greu, trebuie sa va asteptati ca animalul dumneavoastra de companie sacaute un alt loc pentru a-si face nevoile. Totodata, este bine sa nu asezati ladita pentru nisip in apropierea aparatelor electrocasnice precum masini de spalat sau frigidere. Zgomotele produse de aceste aparate pot speria pisica.


Etapa 5:
Achizitionati inca o ladita pentru nisip, cu precadere daca aveti mai multe pisici in casa. Regula de baza este ca fiecare pisica sa beneficieze de ladita ei. In plus, exista pisici care folosesc ladite separate pentru urinare si defecare.

Etapa 6:
Curatati ladita pisicii cel putin o data pe zi (specialistii sustin ca este indicat ca nisipul sa fie curatat chiar de 2 ori pe zi. Unele pisici sunt pretentioase si nu vor folosi ladita decat daca nisipul este in permanenta curat.

Etapa 7:
Jucati-va cu pisica dumneavoastra cel putin 30 de minute pe zi. Asemeni oamenilor, pisicile pot deveni deprimate in momentul in care nu se simt iubite, iar in anumite cazuri aceasta problema se manifesta prin urinarea pe covor.

Etapa 8:
Achizitionati obiecte unde pisica dumneavoastra sa se poata ascunde, asa cum sunt tunelurile pentru pisici, copacii pentru pisici sau cutiile de carton. Sentimentul de nesiguranta, indiferent cat este de mic poate face pisica sa urineze in alte locuri decat ladita cu nisip.

Etapa 9:
Pentru a indeparta mirosul de urina este necesar sa curatati covorul folosind un aspirator cu aburi. Daca pisica poate simti mirosul de urina de pe covor cel mai probabil sa va intoarce in acel loc pentru a urina.

Tips & Warnings:
Nu tipati la pisica si nu o pedepsiti pentru ca si-a facut nevoile pe covor. Este posibil ca aceasta sa nu inteleaga de ce este certata sau se poate ca acest lucru sa agraveze comportamentul pisicii.
Pentru indepartarea eficienta a urinei de pe covor puteti folosi un amestec de 1 parte otet si 8 parti apa. Turnati acest amestec peste pata, puneti cateva prosoape deasupra apoi asezati un obiect greu, precum o carte. Lasati prosoapele pe covor pana cand pata se usuca.