Piele ca de ciocolata. Cum sa obtii un bronz perfect

Fara prea multe batai de cap poti sa te bucuri de un bronz perfect, de invidiat. Regulile pe care trebuie sa le urmezi sunt simple si te scutesc de neplaceri cum ar fi arsurile solare, cojirea pielii sau bronzul cu pete.

Inainte de plaja

1 Exfoliere. Pentru un bronz uniform si de durata, pielea are nevoie de o curatare in profunzime. Un gomaj delicat elimina stratul de celule moarte si netezeste epiderma. E bine ca acest procedeu sa fie facut saptamanal, incepand cu o luna inainte de concediu.

2 Epilare. Alege o metoda de lunga durata, care smulge firul de par din radacina, astfel incat sa nu fii nevoita sa te epilezi imediat dupa ce incepi sa te bronzezi. Daca pielea nu e bine hidratata, epilarea poate afecta aspectul bronzului, lasand pete pe piele.

3 Hidratare. Razele soarelui usuca foarte mult pielea si grabesc procesul de imbatranire. O hidratare corespunzatoare si progresiva tine departe aceste probleme, pentru ca ajuta pielea sa isi refaca in mod constant bariera protectoare. Aplica zilnic creme nutritive, dar care sa se absoarba repede in piele.

La plaja

Lotiunea protectoare trebuie aplicata cu 30 de minute inainte de a ajunge la plaja. In felul acesta, intra in piele si incepe sa actioneze exact atunci cand tu ai ajuns pe malul marii. Ca sa isi faca bine treaba, factorul de protectie trebuie sa se potriveasca perfect tipului de piele: cu cat e mai deschisa si mai sensibila, cu atat acesta trebuie sa fie mai mare. Crema trebuie reaplicata dupa fiecare ora petrecuta la soare si de fiecare data cand iesi din apa. Umerii, decolteul, pometii si coapsele sunt zonele care se bronzeaza cel mai repede, ba chiar sunt expuse arsurilor, asa ca aplica un strat mai gros de crema aici. Pentru protectie sporita a buzelor, nu uita sa aplici un balsam special creat pentru expunerea la soare, cu rol protector. Respecta intervalul orar de expunere la soare indicat de medici (07.00-11.00 si dupa ora 16.00) si vei fi ferita de arsuri, iritatii si alte probleme ale pielii.

Dupa plaja

1 Dusuri cu apa calduta. Apa calda sau baile fierbinti sunt ultimele lucruri de care pielea ta, incalzita deja de razele soarelui, are nevoie. Fa dusuri scurte cu apa calduta, renunta la exfoliante in favoarea gelurilor-crema, iar la finalul baii, in loc sa te stergi energic cu prosopul, tamponeaza usor pielea, atat cat sa elimini excesul de apa. Urmeaza hidratarea intensa.

2 Hidratare din plin. Chiar daca ai folosit crema, dupa plaja se intampla de multe ori sa simti ca pielea "te tine" si ca e mai aspra decat inainte. Lotiunile after-sun vin in ajutorul tau, pentru ca, pe langa o buna hidratare, acestea calmeaza si au efect racoritor, astfel incat senzatia de disconfort va disparea dupa doar cateva minute. In plus, multe dintre ele au si rol de fixare a bronzului.

Sursa: Unica.ro