- In Germania, in fiecare dintre cele patru duminici dinainte de Nasterea lui Iisus, se aprinde o lumanare asezata intr-o cutie. Au loc procesiuni reprezentandu-i pe cei trei magi si Nasterea lui Christos.
- Suedezii descopera surprizele de Craciun intr-un sac ingropat adanc in zapada.
- In Grecia, masa de Craciun are in mijloc o paine traditionala, iar dupa ospat masa nu se strange, pentru ca Iisus sa aiba cu ce-si potoli foamea.
- Olandezii il asteapta pe Sinterklaas care vine pe un cal alb si lasa daruri in sabotii de lemn.
- In Polonia se pastreaza obiceiul ca, in cinstea stelei de la Bethleem, masa de Craciun sa inceapa dupa ce apare pe cer prima stea nimita Gwiazdka, mica stea.
- In Rusia, de Craciun, Mos Craciun, numit Babuska, este insotit de Alba-ca-Zapada, numita Snegurocika, iar copiii primesc prajituri si jucarii.
- In Spania, darurile de Craciun sunt oferite de magi care merg in cortegii de curteni, cavaleri si muzicanti, iar in case si biserici exista iesle miniaturale care redau atmosfera Nasterii Domnului.
- In Statele Unite se impodobesc cladirile cu pomi de Craciun, punctul central ale sarbatorii fiind cadourile aduse de Santa Claus.
- In Costa Rica, Columbia si Mexic darurile sunt aduse de Nino Jesus, Copilul Iisus.
- Japonezii celebreaza Craciunul cu lanterne (sau felinare, lampioane), papusi si aranjamente florale si cu Jizo, Mos Craciun.
- Englezii pregatesc de Craciun faimoasa si tipica budinca numita hakin. Inca din secolul XVII, budinca de prune se pregateste chiar in dimineata de Craciun si este stropita cu brandy si se flambeaza la servire.