Actrita americana Jennifer Grey, devenita celebra gratie rolului pe care l-a jucat in pelicula "Dirty Dancing", alaturi de regretatul Patrick Swayze, implineste astazi 53 de ani.
Jennifer Grey a debutat intr-o reclama la varsta de 19 ani, iar primul rol l-a primit in 1984, cand a jucat in filmul Reckless.
Succesul l-a cunoscut odată cu rolul din comedia "Ferris Bueller‘s Day Off" (1986), unde a jucat alături de Matthew Broderick.
Un an mai tarziu, ea a jucat pentru a doua oara alături de Patrick Swayze, după "Red Dawn", de data aceasta pentru a intra in pielea personajului Frances "Baby" Houseman din "Dirty Dancing". Pentru prestatia sa, Grey a primit o nominalizare la premiile Globul de Aur.
"Dirty Dancing" este considerat unul dintre cele mai populare filme din lume, un clasic, iar Patrick Swayze a devenit unul dintre starurile Hollywood-ului cu rolul sau din aceasta pelicula.
Cariera actritei americane a cunoscut apoi un declin, ca urmare a celor doua operatii la nas pe care le-a suferit la inceputul anilor ‘90 si care i-au schimbat complet fizionomia. Referitor la aceasta experienta, actrita a declarat: "Am intrat in sala de operatie o celebritate si am iesit o anonima. A fost ca si cum as fi intrat in programul de protectie a martorilor sau ca si cum as fi fost invizibila".
Dupa rolul din "Dirty Dancing", actrita a mai jucat doar in cateva filme si a aparut in mai multe seriale de televiziune.
Actrita s-a casatorit in 2001 cu actorul si directorul Clark Gregg, cu care o fata.
Inainte de aparitia ei in show-ul Dancing with the Stars, in 2010, Grey a fost supusa unui control pentru a se vedea daca este apta sa participe, iar in urma examinarilor s-a constatat ca avea probleme netratate la coloana, in urma unui accident de masina suferit in 1987. Actritei i s-a implantat o placa de titanium in zona gatului, pentru a i se stabiliza coloana.
In plus, in urma investigatiilor, i s-a descoperit un nodul la glanda tiroida, care era malign, acesta fiind ulterior indepartat.
Actrita a declarat, ulterior, ca s-a vindecat de cancer.