Bucurestenii cu repartitoare de costuri de caldura au consumat in sezonul rece cu peste 34% mai putin decat cei fara repartitoare, conform unui raport comparativ realizat de RADET pe perioada octombrie 2013 - aprilie 2014. Cifrele din raportul RADET privind evolutia consumului de energie termica in sezonul rece 2013-2014, inregistrat la nivelul sistemului centralizat, arata diferente de consum de la 29,3% in ianuarie pana la 39,69% in aprilie.
Procentele inregistrate de RADET inseamna economii de 34,3% la facturile din perioada sezonului rece pentru locatarii din blocurile cu repartitoare de costuri de caldura. Aproximativ 50% din apartamentele din Bucuresti sunt contorizate cu repartitoare de costuri de caldura, iar peste o treime din acestea sunt instalate de Techem.

Economii la energia termica si costuri cu o treime mai reduse pentru blocurile cu repartitoare

Raportul comparativ realizat de RADET reconfirma eficienta contorizarii individuale cu repartitoare de costuri de caldura instalate in aproximativ jumatate din blocurile Capitalei.
Cea mai mica economie, de 29,0%, s-a realizat in luna ianuarie 2014, iar cea mai mare, de 39,69%, s-a realizat in aprilie a aceluiasi an. Procentele de diferentiere sunt la fel de consistente si in celelalte luni de iarnă: 34,16% in octombrie 2013, 35,28% in noiembrie 2013, 32,03% in februarie 2014 si 36,29% in martie 2014.
Peste o treime din aceste blocuri cu repartitoare sunt contorizate de Techem Energy Services, lider mondial in domeniul contorizarii prin echipamente cu citire de la distanta (prin unde radio), prezent in Romania de peste 10 ani. Din 2006, Techem ofera in tara noastra solutia contorizarii individuale, atat pentru energie termica, cat si pentru apa menajera, prin citire de la distanta. Echipamentele Techem sunt conforme EED (Directiva Europeana privind Eficienta Energetica) si ofera inregistrari corecte, garantate, sisteme integrate pentru prevenirea si detectia fraudelor.
"Ma bucur ca exista un asemenea raport comparativ realizat de RADET. Raportul este un argument puternic in favoarea contorizarii pentru locatarii din blocurile necontorizate, atat din Bucuresti, cat si din tara. Economiile de peste 34% realizate de bucuresteni la energia termica prin sistemele de contorizare inseamna economii de mii de lei la nivel individual."

Petco Uzunov, CEO Techem Romania

Tehnologie mai ieftina si imposibil de fraudat, care depistează defectiunile din sistem Echipamentele inovatoare Techem ofera solutii problemelor ce genereaza adesea conflicte printre locatari, precum depistarea eventualelor tentative de influentare a echipamentelor de masurare sau a unor defectiuni in instalatie.
In ceea ce priveste contoarele de apa, datorita unei tehnologii inovatoare de constructie, echipamentele Techem sunt rezistente la orice tentativa de influentare magnetica. Referitor la repartitoarele de costuri de caldura, sistemul incorporat detecteaza automat inclusiv incercarile de indepartare a echipamentelor de masura de pe corpurile de incalzire.
Citirea tuturor repartitoarelor si contoarelor din imobil se face din afara locuintei, simultan pentru toate apartamentele din bloc, fara sa fie necesara prezenta unui locatar in casa.
Odata cu indexul receptionat prin unde radio se raporteaza si eventualele erori sau evenimente aparute in instalație precum circuitul invers in instalatie, blocarea unui echipament sau eventuale avarii la instalatia de apa din apartament.
Echipamentele cu citire radio comercializate de Techem inca din 2006 sunt mai ieftine datorita cererilor mari la nivel international si productiei aproape exclusive dedicate acestei tehnologii imposibil de fraudat.
Prin urmare, costul a devenit mult mai avantajos comparativ cu vechile echipamente "standard", pe care Techem le mai produce doar pentru inlocuiri in blocurile care sunt dotate cu astfel de aparate.