Vineri seara, cand s-a aflat de tragedia de la Club Colectiv, la posturile de stiri se spunea ca a avut loc o explozie. Dupa aceea, la scurt timp, au spus ca e vorba despre un incendiu la Club Colectiv.
M-am intrebat si eu in accea noapte, ascultand buletine de stiri ingrozita, daca nu cumva nu e vorba despre un act terorist. Daca autoritatile stiu mai multe lucruri in acest sens, cum ca a fost un act terorist, cred ca ar trebui sa spuna imediat, pentru ca tinerii sa nu mai mearga o perioada in cluburi. Sau nu vor sa bage teama in populatie?
Iata ca aceeasi parere o mai au si altii. Cristian Tudor Popescu e de parere ca la Club Colectiv a fost un act terorist.
Realitatea.net informeaza:
"Ce s-a intamplat la Club Colectiv este un act terorist! Are toate aspectele unei astfel de actiuni", a declarat la Digi24 Cristian Tudor Popescu. El a subliniat ca este important ca, dupa tragedia din Colectiv, sa existe consecinte din punct de vedere al responsabilitatii.
Ma gandesc la ce se va intampla si ce va ramane dupa acest moment de mobilizare sufleteasca a romanilor, de care suntem capabili, dar pe o perioada scurta de timp. Important e ce ramane din asta.
Ce s-a intamplat in Romania acum, in acest club este un atentat terorist, are toate aspectele unei astfel de actiuni. Daca o organizatie terorista ar fi dorit un atentat, cam asa l-ar fi facut, plasand substante inflamabile explozive, intr-un spatiu inchis, cu multi tineri, daca vroia sa obtina un astfel de efect de teroare in randul populatiei civile.
Acum asistam, n vreme ce oamenii se duc si ofera sangele, pielea, sa dea ce are fiecare ca sa ajute pe cei aflati in pragul mortii, in spitale, in acest timp, domnii din administratie nu au alta preocupare decat sa se ascunda ca sobolanii. Primaria sectorului 4 a declarat ca nu are nicio treaba, ISU n-are nicio treaba, nimeni din guvern nu are nicio treaba.
Cine e responsabil dintre autoritati?
E bine ca au fost luati acesti patroni si astept ani de puscarie grea, sa nu se pronunte peste 6 luni, trebuie judecati acum si sa-si primeasca pedeapsa, dar autoritatile care au permis lucrul asta si care sunt si mai vinovate, va pati cineva ceva? Asta fac acum in vreme ce traim aceste momente de solidaritate impresionanta, credeta asta, din functia mea? Toti se gandesc cum sa scape, asta ma preocupa, sa existe niste consecinte", a declarat Cristian Tudor Popescu pentru Digi 24.