stiripesurse.ro informeaza: Hurezeanu: Exista un camp de TENSIUNI intre Crestinism si Islam, care este FOLOSIT de teroristi (Autor: Andrei Radu)
- Crestinii sunt tinte predilecte, aproape generic simbolice ale Islamismului inteles ca arma militanta, violenta a Islamului, a spus, pentru B1 TV, Emil Hurezeanu, ambasadorul Romaniei la Berlin.
- Vedeti, Craciunul este una din marile sarbatori ale crestinatatii si, in mod generic, Crestinismul - s-a vazut recent si in atentatele impotriva crestinilor copti din Egipt, dar si in ceea ce s-a intamplat in Siria, in razboiul cu ISIS din ultimii ani - crestinii sunt tinte predilecte, aproape generic simbolice ale Islamismului inteles ca arma militanta, violenta a Islamului. Nu pornesc neaparat de la ideea unui conflict fatal intre Crestinism si Islamism, dar acest camp de tensiuni intre Crestinism si Islam este, totusi, folosit si instrumentalizat de teroristi, de militantii extremisti. Ne putem astepta, tocmai in astfel de momente, inainte de Craciun, de Paste, la astfel de atacuri. Pe de alta parte, noi vorbim de globalizarea avantajelor. In aceeasi masura, in ultimii ani, asistam si la o globalizare a reactiilor extreme, la globalizarea economica si sociala, a declarat Emil Hurezeanu, pentru B1 TV.