Grupul farmaceutic elvetian Roche anunta o crestere a vanzarilor globale in anul 2013, cu 6%, la o rata de schimb constanta, ajungand la 46.8 miliarde franci elvetieni, datorita cererii crescute pentru medicamentele destinate tratamentului cancerului, bolilor autoimune si pentru testele de diagnostic destinate laboratoarelor clinice.
Severin Schwan, CEO al Roche, a declarat cu privire la rezultatele companiei in anul 2013: "2013 a fost un an foarte bun pentru Roche. Ne-am depasit tintele financiare propuse datorita cererii sustinute pentru produsele noastre si lansarii de noi medicamente si teste de diagnostic."

Rezultatele Diviziei de Farmaceutice

Vanzarile Diviziei de Farmaceutice a Roche au crescut cu 7% in anul 2013, ajungand la 36.3 miliarde de franci elvetieni. Aceasta creștere s-a datorat in special produselor din portofoliul de oncologie, dar si perfomantelor inregistrate de medicamentele destinate tratamentului poliartritei reumatoide. Vanzarile au inregistrat o crestere de 10% in Statele Unite, de 12% pe pietele emergente1, si de 2% in Europa si Japonia.

Progrese in cercetare si dezvoltare

In anul 2013, linia de cercetare si dezvoltare a Diviziei de Farmaceutice a Grupului Roche a inregistrat progrese deosebite mai ales in domeniul oncologiei, oftalmologiei si bolilor autoimune. Linia de cercetare si dezvoltare a Roche include 66 de noi entitati moleculare, dintre care 15 sunt in ultimele faze de dezvoltare.
Vanzarile Diviziei de Diagnostic.
In anul 2013, vanzarile Diviziei de Diagnostic au crescut cu 4%, ridicandu-se la 10.5 miliarde de franci elvetieni, in principal datorita cererii sustinute pentru testele si echipamentele folosite in laboratoarele clinice, oferite de Roche Professional Diagnostics (+8%).

Pentru al cincilea an consecutiv - liderul sectorului farmaceutic in Dow Jones Sustainability Index

Pentru al cincelea an consecutiv, in 2013, compania Roche a fost desemnata, la nivel global, liderul sectorului farmaceutic, in clasamentul Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Pentru clasificarea companiilor in acest index, au fost luate in calcul performantele economice, sociale dar si cele care vizeaza programele de protejare a mediului. Indexurile DJSI servesc drept repere pentru investitorii care integrează criteriile de dezvoltare durabila in portofoliile lor.

Estimari pentru anul 2014


Pentru anul 2014, Roche prognozeaza o crestere a vanzarilor de aproximativ 5%, la o rata de schimb constanta si o crestere a dividendelor.
In cadrul urmatoarei Intalnirii Anuale a Actionarilor, care va avea loc in data de 4 martie 2014, Consiliul Director Roche il va propune pe Christoph Franz pentru pozitia de Presedinte al Board of Directors. Christoph Franz ii va succeda in aceasta functie lui Franz B. Humer, care a anuntat la ultima intalnire a actionarilor ca nu intentioneaza sa candideze la noi alegeri. Christoph Franz, actual CEO al grupului Lufthansa, nu-si va reinnoi contractul cu aceasta companie, care urmeaza sa expire in data de 31 mai 2014.