Jurnalul National: Meciul greilor. Care a fost concluzia lui Mircea Badea

UPDATE 17:45
Mircea Badea: Data viitoare, poate facem un meci de box. Ha-ha!

UPDATE 17:30
Mircea Badea: Ponta, din pacate, s-a descurcat bine...
Mircea Badea a declarat, in prima pauza din "Confruntarea Greilor", ca scopul acestui meci este donarea de fonduri unei fundatii care se ocupa de tineri
"Echipa lui Ciutacu conduce, ei conduc cu 10, noi avem 7. Ciutacu a obosit, dar asa e la baschet, te mai schimbi, mai intri, mai iesi. Nici cei din NBA nu joaca incontinuu", a aratat Mircea Badea.
"O sa recuperam din handicap si ii vom depasi".
"Victor Ponta, din pacate, s-a descurcat bine. Zic "din pacate" pentru ca este din echipa adversa si l-am tinut foarte prost dar eu zic ca se va schimba acest lucru in urmatoarele sferturi cand il voi tine mult mai bine si nu va mai misca deloc", a conchis realizatorul emisiunii "In gura presei".

UPDATE 17:27
Gabi Szabo: avem nevoie sa ajutam!
Vicepresedintele Federatiei Romane de Atletism, Gabriela Szabo, a fost prezenta la "Confruntarea Greilor", in calitate de suporter.
"Eu tin cu ambele echipe, de-aia si sunt aici, sa sustin sportul de masa, sa ii sustin pe cei care iubesc sportul si pe toti cei care joaca astazi. Ma bucur ca s-au adunat atat de multi oameni la o astfel de competitie, pentru un scop nobil si este minunat sa avem atatia tineri alaturi de noi", a declarat Gabi Szabo.
"Intotdeauna voi fi alaturi de oamenii care vor sustine sportul si un stil de viata sanatos. Avem nevoie de asemenea evenimente sportive pentru a arata tinerilor ca sportul ne aduna".
"Avem nevoie sa ajutam, este normal sa fim alaturi de cei care au nevoie de noi si nu numai prin activitatile sportive trebuie sa ne adunam si sa strangem fonduri. Sunt foarte multe alte proiecte si evenimente care trebuie puse in aplicare, in folosul societatii. Nu ne costa nimic."

UPDATE 17:25
Octavian Belu: Bine ar fi sa avem astfel de intalniri mai des
Antrenorul lotului roman de gimnastica, Octavian Belu, a fost prezent la meciul demonstrativ de baschet "Confruntarea Greilor", pregatit pentru a juca.
"Ma simt bine, nu am mai jucat baschet de cativa ani buni, dar imi face placere sa reintru in jocul acesta foarte frumos, o sa incerc sa inscriu si eu cateva cosuri, nu o sa ma bag prea tare in meci, pentru ca am avut niste probleme cu spatele si nu vreau sa recidiveze dar incerc si eu sa simt atmosfera si faptul ca sunt aici, prezent la aceasta manifestare, nu poate fi decat un imbold sa se mai faca astfel de lucruri", a aratat Belu.
"Bine ar fi sa avem astfel de intalniri cu profesionisti ai baschetului dar si cu oameni care se implica in dezvoltarea sportului, chiar daca nu sunt practicanti ai acestei ramure de sport", a conchis antrenorul.
Fondurile realizate in urma vanzarii de bilete si a donatiilor vor fi utilizate pentru sustinerea proiectelor de responsabilizare civica ale liceenilor din Bucuresti.

Asociatia pentru Relatii Comunitare a initiat in Romania in anul 2006 programul YouthBank si coordoneaza o retea nationala de parteneri dedicati dezvoltarii locale a programului, pornind de la un set comun de principii si standarde.
In prezent, programul se deruleaza in: Alba Iulia, Baraolt, Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Sfantu Gheorghe, Sibiu, Timisoara si Tirgu-Mures.
Programul a castigat titlul de "Cel mai bun proiect educational al anului 2010" la Gala Premiilor in Educatie si Premiul pentru "Cel mai bun proiect de voluntariat in domeniul tineret" la Gala Voluntariatului in anul 2011.


UPDATE 17:03
Ponta: "Meciul e o dovada ca ce fac cei tineri e mai bun decat ce facem noi, ceilalți! Felicitari lui Badea și Ciutacu!"
Ciutacu: "Pun pariu ca se vor gasi multi care sa latre ca ce cauta Ponta aici, cand tara e sub nameți!"
Invitatul surpriza al meciului de baschet demonstrativ este premierul Romaniei, Victor Ponta. Acesta a venit la meci insotit de familie.
Victor Ciutacu a declarat inainte de inceperea meciului ca este vorba despre un meci caritabil, ca s-au vandut bilete si ca banii sunt pentru colegi de-ai tinerilor: "Banii sunt pentru alti colegi, mai putin norocosi financiar, cu scopul evident de a-i ajuta sa isi realizeze proiectul", a aratat realizatorul emisiunii "Vorbe Grele".
"Ma bucur ca a venit Victor. Aici suntem Victor si Victor, in afara salii este domnul prim-ministru. Stiu ca ii place baschetul, eu l-am invitat sa vina alaturi de noi, habar nu aveam daca avea timpul necesar, starea si mi-a raspuns instantaneu ca vine cu cea mai mare placere. Am inteles ca a ajuns chiar inaintea mea, ceea ce ma bucura si mai tare", a marturisit Ciutacu.

"Mircea este foarte ambitios si zice ca joaca tot meciul. Eu sigur nu sunt in stare sa joc tot meciul dar, atata timp cat ma tin picioarele si spinarea, cred ca o sa rezist", a conchis Victor Ciutacu.