Vineri, 22.11.2013, incepand cu ora 11.00, a avut loc la Hotel Capital Plaza din Bucuresti (din Bdul Iancu de Hunedoara nr.54, Sector 1, Bucuresti).
Conferinta de incheiere a proiectului cu titlul "Dezvoltarea mediului rural prin antreprenoriat si angajare".
Proiectul "Dezvoltarea mediului rural prin antreprenoriat si angajare" a fost implementat de Qipa Individual Development S.R.L. in parteneriat cu S.C. Convex Network S.R.L si Primaria Comunei Bulbucata, Giurgiu, in perioada 30 decembrie 2011 - 30 Noiembrie 2013. Proiectul a fost selectat la finantare in cadrul Programului Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 cofinantat din Fondul Social European, axa prioritara 5: "Promovarea măsurilor active de ocupare", contribuind la realizarea obiectivului domeniului major de interventie 5.2 "Promovarea sustenabilitatii pe termen lung a zonelor rurale in ceea ce priveste dezvoltarea resurselor umane si ocuparea fortei de munca.
Numarul de identificare al contractului: POSDRU/110/5.2/G/86837Proiectul a avut ca obiectiv general: dezvoltarea abilitatilor de integrare pe piata muncii, a 105 de persoane din mediul rural, inactive din punct de vedere economic, prin servicii inovatoare de formare, coaching si orientare profesionala, de-a lungul a 24 de luni, cu un buget de 2099689,00 lei. Prin pregatirea si consilierea persoanelor din mediul rural mentionate, proiectul de fata contribuie la realizarea obiectivului Domeniului major de interventie 5.2. al POSDRU : "imbunatatirea calitatii resurselor umane in zonele rurale, in vederea facilitarii accesului la ocupare in activitati non-agricole".
Proiectul se incadreaza in Operatiunile orientative :"Dezvoltarea programelor integrate pentru formare, ocupare si alte masuri de sprijin pentru populatia din zonele rurale, care urmaresc reducerea agriculturii de subzistenta" si "Promovarea programelor care sprijina si incurajeaza demararea afacerilor in activitati nonagricole".Obiectivele specifice au fost - (1) Dezvoltarea unui sistem modern de consiliere si orientare profesionala sustinut de o platforma on-line a 105 de persoane din mediul rural, din localitati din judetul Giurgiu. Prin acest obiectiv proiectul se incadreaza in operatiunea orientativa "Dezvoltarea programelor integrate pentru formare, ocupare si alte masuri de sprijin pentru populatia din zonele rurale, care urmaresc reducerea agriculturii de subzistenta" din cadrul DMI 5.2. Proiectul isi propune sa realizeze o platforma on-line de evaluare si orientare profesionala a membrilor grupului tinta: determinarea directiei orientarii vocationale prin intermediul unor analize de nevoi in rindul persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca din mediul rural dar si a oamenilor de afaceri din zona.
Pe baza datelor furnizate de cei din urma se va identifica nevoia pietii pentru competentele necesare beneficiarilor proiectului atat pentru a-si gasi un loc de munca cat si pentru a putea, daca doresc, sa-si deschida propria afacere. (2) Dezvoltarea competentelor antreprenoriale in sistem blended learning, prin masuri inovative sustinute de platforma on-line si practica asistata pentru 105 de persoane neocupate din mediul rural.
Prin acest obiectiv proiectul se incadreaza in operatiunea orientativa "Promovarea programelor care sprijina si incurajeaza demararea afacerilor in activitati nonagricole" din cadrul DMI 5.2. In urma analiziei si a consilierii facute, proiectul isi propune furnizarea de cursuri moderne, in format blended learning, pentru dezvoltarea competentelor antreprenoriale necesare grupului tinta pentru a putea sa raspunda mai bine cerintelor pietii muncii.
Prin implementarea acestui proiect putem afirma cu mandrie, ca am reusit sa ne indeplim obiectivele, ca am crescut grupul tinta de la 105 persoane la 110 si ca toti participantii la seminariile noastre de formare si consiliere profesioanala au absolvit cu succes aceste cursuri, neinregistrand abandonuri.La conferinta de inchidere au fost prezentate rezultatele obtinute pe parcursul celor 22 luni de implementare ale proiectului.