Strat de zapada de peste jumatate de metru si numar foarte mare de turisti la Poiana Brasov
Stratul de zapada in Poiana Brasov masoara peste jumatate de metru, duminica fiind inregistrat cel mai mare numar de turisti care au utilizat sistemul de transport pe cablu, respectiv peste 24.000 de treceri prin turnicheti.
Primaria Brasov a anuntat, luni, intr-un comunicat, ca in prezent se schiaza in conditii excelente pe toate partiile in zona superioara a masivului Postavarul (Drumul Rosu, Kanzel, Sulinar, Lupului, Subteleferic), stratul de zapada fiind intre 50 de centimetri pe Kanzel si 40 de centimetri pe celelalte partii.
Prima partie care a fost deschisa in totalitate a fost Drumul Rosu, urmand ca marti sa fie deschisa complet si partia Sulinar.
Deoarece in ultimele 24 de ore a nins destul de mult in Poiana Brasov, iar temperaturile scazute au permis functionarea instalatiilor de producere a zapezii artificiale, firma care administraza domeniul schiabil din Poiana Brasov poate lucra la amenajarea zonei inferioare a partiei Sulinar, astfel ca incepand de marti va fi deschisa si partia Sulinar, se arata in comunicatul Primariei Brasov.
De asemenea, se schiaza si pe cele doua partii pentru incepatori, Bradul si Stadion, unde stratul de zapada masoara 40 de centimetri. Tot datorita ninsorii din ultimele 24 de ore, se lucreaza si la amenajarea zonei inferioare a partiei Lupului.
Potrivit autoritatilor locale, duminica a fost ziua, din acest sezon, cu cei mai multi turisti care au utilizat sistemul de transport pe cablu, inregistrandu-se peste 24.000 de treceri prin turnicheti, din care peste 8.000 de treceri au fost inregistrate la Telescaunul Ruia.
Conform sursei citate, sunt functionale Telecabina Kanzel, telecabina Capra Neagra, telegondola, telescaunul Ruia, teleschiul Bradul, teleschiul Ruia si teleschiul Stadion.
La ora transmiterii acestei stiri, ninge atat in masivul Postavarul, cat si in Poiana Brasov, temperatura la ora 10.00 fiind de -13 grade Celsius in masivul Postavarul, iar in Poiana Brasov de -5 grade Celsius.
Prognoza meteo prevede pentru urmatoarele ore un cer acoperit si ninsoare.
Domeniul schiabil din Poiana Brasov a fost extins in urma cu trei ani. Pirtiile au, in prezent o lungime totala de 24 de kilometri si se intind pe o suprafata de 85 de hectare.
Cele mai aglomerate pirtii din Poiana Brasov sunt Bradul, Lupului, Drumul Rosu si Sulinar. Schiorii incepatori pot folosi partia Bradul, care are o lungime de 430 de metri. Partiile cu dificultate medie sunt Drumul Rosu (4.725 metri) si Sulinar (2.820 de metri), iar cele destinate schiorilor cu experienta sunt partiile Lupului (2.605 metri), Subteleferic (2.200 de metri) si Kanzel (297 metri). De asemenea, si pe partiile din Predeal se schiaza in conditii foarte bune, fiind puse in functiune cele zece tunuri de zapada. Cea mai aglomerata partie din statiune este Clabucet, unde statul de zapada masoara peste 50 de centimetri.
Sursa: MEDIAFAX