Libertatea: COD GALBEN DE PLOI SI FURTUNI! Vezi care sunt regiunile afectate

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare COD GALBEN de ploi si descarcari electrice valabila pentru judetele Arges, Dambovita, Prahova si Buzau.

In zona: in zona de munte a judetelor Arges, Dambovita, Prahova si Buzau.
Se vor semnala: averse ce pot totaliza si depasi izolat 20...25 l/mp.

In capitala, valorile termice vor fi apropiate de cele normale ale perioadei: dimineata, 17...18 grade si la amiaza, 29...30. Cerul va fi variabil, cu innorari trecatoare si posibil ploi de scurta durata. Vantul va sufla moderat.

In zona Carpatilor Meridionali si in Muntii Banatului temporar norii se aduna si, local, lasa averse. Vor fi posibile caderi de grindina, iar cantitatile de apa vor depasi izolat 25 l/mp. In restul zonei montane cerul va fi variabil, iar ploile isi vor face aparitia doar pe arii restranse. Vantul va fi mai puternic doar in timpul averselor. Temperatura aerului nu se schimba semnificativ. Maine si poimaine instabilitatea atmosferică se reduce la munte. Doar izolat dupa-amiaza mai sunt posibile ploi slabe de scurta durata, asa ca se poate vorbi de un weekend cu vreme predominant frumoasa. Temperatura aerului este si ea in crestere usoara.

La mare, vreme insorita si valori termice normale pentru data din calendar: maxime intre 27 si 29 de grade. Vantul va mai avea intensificari temporare, cu viteze ce pot atinge si depasi la rafala 50 km/h. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 25 si 27 de grade. In weekend vremea ramane cam in aceiasi parametri: va fi in general frumoasa si relativ normala termic, cu cerul variabil, mai mult senin pe timpul noptii. Vantul se va domoli treptat. Temperaturile maxime vor fi de 27 - 31 de grade. Temperatura apei marii, 24 - 26 de grade.