Jurnalul National: Din 18 septembrie, medicii picheteaza Ministerul Sanatatii (Autoare: Magda Marincovici)

Intre 18 si 27 septembrie 2013, intre orele 11,00 si 13,00, in fiecare zi, 120 de persoane din Coalitia profesionistilor din sistemul de sanatate vor picheta Ministerul Sanatatii. In 18 septembrie, vor fi picheta cei din Bucuresti, iar din 19 septembrie cei din Buzau, Cluj, Vrancea, Valcea, Arad si Hunedoara", a anuntat Marius Sepi, prim-vicepresedinte al Federatiei SANITAS.

"Coalitia profesionistilor din sistemul de sanatate este pentru a construi nu pentru a distruge. Pichetarea are drept scop aducerea de argumente pentru ministrul Sanatatii pentru ca el sa fie ambasadorul nostru in Guvern in actiunea de a fundamenta un sistem de sanatate performant. Aceste actiuni ar fi trebuit sa inceapa in momentul in care Guvernul Boc a oprit finantarea corespunzatoare a sistemului si a completat fara nicio ratiune veniturile profesionistilor dar, din pacate, eram dezbinati si nu am avut forta fiecare in parte sa ne facem cunoscute argumentele si doleantele", a declarat prof. dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania.

Ministrul Nicolaescu a solicitat ca orice manifestare sa nu-i afecteze pe cetateni. "Fac un apel la responsabilite si echilibru, astfel incat pacientii sa nu aiba de suferit inurma protestelor, iar acestea sa nu distorsioneze eforturile de reformare a sistemului medical romanesc". De asemenea, ministrul Sanatatii a subliniat disponibilitatea pentru orice dialog solicitat de reprezentantii Coalitiei profesionistilor din sistemul sanitar.